Μεξικό: Επτά κρατούμενοι νεκροί σε εξέγερση σε φυλακή της Βερακρούς - 11 τραυματίες
Επτά νεκροί και έντεκα τραυματίες είναι ο αιματηρός απολογισμός της εξέγερσης που σημειώθηκε σε φυλακή της πολιτείας Βερακρούς στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν χθες (3/8) οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο, οι κρατούμενοι στασίασαν για να απαιτήσουν οι αρχές να εγγυηθούν την ασφάλειά τους έναντι συγκρατουμένων τους που ανήκουν σε βίαιο εγκληματικό πυρήνα.
Εξαιτίας της εξέγερσης «θρηνούμε τον θάνατο επτά φυλακισμένων» ενώ άλλοι «έντεκα τραυματίστηκαν», ανέφερε το υπουργείο Ασφαλείας της πολιτείας σε ανακοίνωσή του.
Προτού ξεσπάσει η εξέγερση, τρεις κρατούμενοι μετήχθησαν σε άλλη φυλακή της Βερακρούς. Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει γιατί.
Καρτέλ των ναρκωτικών διεκδικούν τον έλεγχο της πολιτείας Βερακρούς ενώ επιδίδονται επίσης σε απαγωγές, κλοπές και εκβιάσεις.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις δεν είναι σπάνιο να έχουν μεταστάσεις στις μεξικανικές φυλακές, οι οποίες στην πλειονότητά τους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, ιδίως πλεονάζοντα πληθυσμό εγκλείστων.
Διαβάστε επίσης:
Γάζα: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τους ομήρους
Κατάρρευση στοάς μεταλλείου χαλκού στη Χιλή: Και οι πέντε αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί