Ινδία: Τρομακτικό βίντεο δείχνει τεράστιο όγκο νερού να παρασύρει κτίρια - Φόβοι για δεκάδες παγιδευμένους από τις πλημμύρες (Video)
Οι διασώστες αναζητούν δεκάδες ανθρώπους που φοβούνται ότι έχουν παγιδευτεί μετά από μια τεράστια νεροποντή που προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουταρακάντ.
Δραματικά βίντεο από την καταστροφή δείχνουν ένα γιγάντιο κύμα νερού να ξεχύνεται στην περιοχή, γκρεμίζοντας κτίρια στο πέρασμά του. Το Νταράλι, ένα τουριστικό μέρος, είναι γεμάτο με ξενοδοχεία, θέρετρα και εστιατόρια.
H καταστροφή σημειώθηκε περίπου στις 13:30 ώρα Ινδίας όταν κατέβηκε μεγάλη ποσότητα νερού, φούσκωσε τον ποταμό Kheerganga και έστειλε τόνους λασπόνερων να ξεχύνονται προς τα κάτω καλύπτοντας δρόμους, κτίρια και καταστήματα.
Αυτόπτες μάρτυρες από ένα κοντινό χωριό που τράβηξαν το δραματικό βίντεο με το τεράστιο κύμα να κυλάει στους δρόμους ακούγονταν να ουρλιάζουν, να σφυρίζουν και να φωνάζουν «τρέξτε, τρέξτε», αλλά είπαν ότι η ξαφνική άνοδος των νερού δεν έδωσε στους ανθρώπους καμία ευκαιρία να ξεφύγουν.
Είπαν ότι πίστευαν ότι πολλοί άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.
Ο αρχαίος ναός Kalpkedar είναι επίσης καλυμμένος από τη λάσπη και πιστεύεται ότι έχει υποστεί ζημιές, πρόσθεσαν.
Ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι εξέφρασε τα «συλλυπητήρια του στους ανθρώπους που επλήγησαν από την τραγωδία» σε μια ανάρτηση στο X.
«Προσεύχομαι για την ευημερία όλων των θυμάτων… Οι ομάδες ανακούφισης και διάσωσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Δεν μένει πέτρα που δεν γυρίζει στην παροχή βοήθειας στους ανθρώπους», έγραψε.
Νωρίτερα, ο Prashant Arya, ο ανώτερος αξιωματούχος της περιοχής, δήλωσε ότι η επικοινωνία ήταν δύσκολη λόγω της κακής συνδεσιμότητας στην περιοχή.
«Καθώς πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, έχουμε στείλει ομάδες διάσωσης στο σημείο», πρόσθεσε.
Το Νταράλι βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το Χαρσίλ, το οποίο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και διαθέτει επίσης μια τεράστια ινδική στρατιωτική βάση. Ένα στρατόπεδο της παραστρατιωτικής Ινδο-Θιβετιανής Συνοριακής Αστυνομίας (ITBP) βρίσκεται επίσης κοντά στην περιοχή.
Προσωπικό και από τις δύο δυνάμεις έχει φτάσει στο σημείο της καταστροφής και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κάνουν αξιολόγηση της κατάστασης.
Ωστόσο, η διάσωση αναμένεται να είναι αργή επειδή η περιοχή συνεχίζει να δέχεται έντονες βροχοπτώσεις.
Μερικοί από τους τραυματίες λαμβάνουν θεραπεία στο στρατιωτικό στρατόπεδο στο Χαρσίλ, σύμφωνα με αναφορές.
Διαβάστε επίσης: