ΤΕΤΑΡΤΗ 04.02.2026 15:36
MENU CLOSE

Το Ιλινόις αγνοεί τον Τραμπ: Θα ενταχθεί στο δίκτυο αντιμετώπισης επιδημιών του ΠΟΥ

04.02.2026 11:24

Το Ιλινόις θα ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συναγερμού και Αντιμετώπισης Επιδημιών (GOARN) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα, δήλωσε την Τρίτη (3/2) ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης JB Pritzker, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν επίσημα από τον ΠΟΥ τον περασμένο μήνα, τερματίζοντας μια περίοδο αναμονής ενός έτους, μετά από εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Trump την πρώτη ημέρα της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025.

«Αρνούμαι να μείνω άπραγος ενώ ο Ντόναλντ υπονομεύει την επιστήμη και αποδυναμώνει την ικανότητα του έθνους μας να ανιχνεύει και να ανταποκρίνεται σε παγκόσμιες απειλές για την υγεία», δήλωσε ο Pritzker, σφοδρός επικριτής του Trump, σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Με την ένταξή μας στο συντονισμένο δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, GOARN, διασφαλίζουμε ότι οι ηγέτες της δημόσιας υγείας μας – και το κοινό – έχουν τις πληροφορίες, την εμπειρογνωμοσύνη και τις συνεργασίες που χρειάζονται για να προστατεύσουν τον λαό του έθνους μας», δήλωσε ο Pritzker σε ανακοίνωσή του.

Το δίκτυο ανταποκρίνεται σε γεγονότα δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο, όπως πανδημίες και επιδημίες, και περιλαμβάνει περισσότερα από 360 τεχνικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης

Ευρωβαρόμετρο: Φόβος των Ευρωπαίων για πόλεμο και τρομοκρατία – Θηλιά το κόστος ζωής

Από το όνειρο δύο μεταναστών στα ομοσπονδιακά δικαστήρια: Πώς μια αυτοκρατορία 100 εκατομμυρίων bagel τον χρόνο έγινε πεδίο οικογενειακού πολέμου

Τεράστια πυρκαγιά στις Φιλιππίνες – Χίλια σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς

ΤΕΤΑΡΤΗ 04.02.2026 15:34
Exit mobile version