Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Την ικανοποίηση τους εκφράζουν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, που αφορά δημοσίευμα στο «Newsbomb», που ήθελε τον θείο τους Άγγελο Αγγελόπουλο να έχει υπάρξει συνεργάτης τον Ναζί.
Σύμφωνα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους η απόφαση του δικαστηρίου αποκαθιστά τη μνήμη του Άγγελου Αγγελόπουλου, αποδεικνύοντας πως «όχι μόνο δεν προέκυψε οιαδήποτε “συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές”, αλλά, αντίθετα έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και, μετέπειτα, πρωτοστάτησε, ήδη από το 1944, στη διεκδίκηση των λεγόμενων “κατοχικών δανείων”».
Σημειώνουν ακόμα, ότι «το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε τελεσίδικα ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ήταν ένας απλός ή τυπικός εμπλεκόμενος, αλλά αυτός που, ουσιαστικά, έδωσε την εντολή για τη σύνταξη και δημοσίευση των ανυπόστατων συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος του αείμνηστου θείου μας, ως απώτερος ιδιοκτήτης και πραγματικός ελέγχων, κατευθύνων και αποφασίζων τη λειτουργία και το περιεχόμενο του «newsbomb.gr».
«Τελεσίδικα συκοφάντης κρίθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και, μάλιστα, κρυπτόμενος πίσω από εταιρίες φαντάσματα.
Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 1237/2026 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, η οποία που εκδόθηκε επί της αγωγής του Δημήτριου Αγγελόπουλου, αποκαθίσταται πλήρως η μνήμη του πατέρα του και θείου μας Άγγελου Αγγελόπουλου, ως εξέχοντος οικονομολόγου με καθοριστική συμβολή στην οικονομική ανασύσταση της χώρας.
Μετά από δεκατρία, σχεδόν, χρόνια, η Δικαιοσύνη έθεσε τέλος σε μια κατά παραγγελία παραποιημένη εκδοχή της ιστορικής αλήθειας, κρίνοντας, με συντριπτική αιτιολογία ότι τα από 17.07.2013 και 29.07.2013 δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο «newsbomb.gr» περί δήθεν «δωσιλογισμού» ήταν ψευδή και συκοφαντικά, καθώς, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο δεν προέκυψε οιαδήποτε «συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές», αλλά, αντίθετα, ο θείος μας Άγγελος Αγγελόπουλος έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και, μετέπειτα, πρωτοστάτησε, ήδη από το 1944, στη διεκδίκηση των λεγόμενων «κατοχικών δανείων».
Το πλέον καταλυτικό στοιχείο της απόφασης είναι, επίσης, ότι καταρρίφθηκε οριστικά η μεθοδευμένη προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κρυφτεί πίσω από εξωχώριες εταιρίες φαντάσματα του Μπελίζ και της Κύπρου και διάφορα περίπλοκα εταιρικά οχήματα που ο ίδιος δημιούργησε, ώστε να αποφύγει τις αστικές και ποινικές κυρώσεις των έκνομων πράξεών του.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε τελεσίδικα ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ήταν ένας απλός ή τυπικός εμπλεκόμενος, αλλά αυτός που, ουσιαστικά, έδωσε την εντολή για τη σύνταξη και δημοσίευση των ανυπόστατων συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος του αείμνηστου θείου μας, ως απώτερος ιδιοκτήτης και πραγματικός ελέγχων, κατευθύνων και αποφασίζων τη λειτουργία και το περιεχόμενο του «newsbomb.gr».
Δεν υπάρχει, συνεπώς, καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα ανώνυμα συκοφαντικά δημοσιεύματα που σπίλωσαν τη μνήμη του Άγγελου Αγγελόπουλου δεν ήταν τυχαία, καθώς αποτέλεσαν μέρος μιας συνειδητής και δόλιας εκστρατείας, η οποία εκπορεύτηκε και καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με σκοπό τη δημόσια απαξίωση και τον ευτελισμό της ιστορικής οικογένειάς μας. Η αλήθεια αποκαταστάθηκε. Ο συκοφάντης έχει όνομα».
Διαβάστε επίσης
Δίκη για τα Τέμπη: Με εντάσεις η πρώτη μέρα – Τη Μεγάλη Δευτέρα συνεχίζεται η διαδικασία
Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για το revenge porn σε βάρος της Ιωάννας Τούνη
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.