search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.2026 23:38
MENU CLOSE

Πάσχα: Επάρκεια σε αμνοερίφια, αλλά… φαρμάκι η τιμή τους – Μισό οβελία ή κομμάτι για το φούρνο παραγγέλνουν οι καταναλωτές

03.04.2026 21:50
arni pasxa 66- new

Για κανονική τροφοδοσία της αγοράς με αρνιά και κατσίκια ενόψει Πάσχα κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε το πρόσφατο ξέσπασμα ευλογιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εκπρόσωποι του κλάδου διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια σε αρνιά και κατσίκια και ότι οι προμήθειες καλύπτουν επαρκώς τη ζήτηση των ημερών.

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών Κοζάνης, Θωμάς Γκιάτας, τονίζει ότι η περιοχή διαθέτει μεγάλη διαθεσιμότητα και μάλιστα τροφοδοτεί και άλλες πόλεις της χώρας. Όπως σημειώνει, «υπάρχουν πολλά αρνιά και κατσίκια και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με τα σφαγεία».

Τσουχτερή η τιμή του οβελία

Οι τιμές του οβελία στα κρεοπωλεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης διαμορφώνονται στα 17-18 ευρώ το κιλό, υψηλότερα από πέρυσι, όταν κυμαίνονταν στα 15–16 ευρώ.

Αντίθετα, στην περιφέρεια οι τιμές παραμένουν ελαφρώς χαμηλότερες: 15,5 ευρώ το αρνί και 16,5 ευρώ το κατσίκι, αυξημένες κατά 0,50-1 ευρώ σε σχέση με το Πάσχα του 2025.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης, που μίλησε στην ΕΡΤ, διευκρινίζει ότι η τιμή των 17-18 ευρώ αφορά ζύγιση χωρίς το κεφάλι, ενώ όταν το κεφάλι περιλαμβάνεται, η τιμή φτάνει τα 16 ευρώ το κιλό.
Στις κεντρικές αγορές της χώρας, Βαρβάκειο και Καπάνι, ο οβελίας πωλείται φθηνότερα, με τις τιμές να ξεκινούν από 13,5 ευρώ και να φτάνουν έως 15 ευρώ το κιλό.

Έρχονται νέες αυξήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ωστόσο, οι επαγγελματίες δεν αποκλείουν νέες αυξήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.Ο κρεοπώλης Γιάννης Βούρας από το Καπάνι εκτιμά ότι οι τιμές ίσως «τσιμπήσουν» κατά 0,50–0,80 ευρώ.

Παρά τις ανατιμήσεις, οι καταναλωτές επιμένουν στο πασχαλινό έθιμο και έχουν ήδη προχωρήσει σε παραγγελίες, σε μικρότερες πάντως ποσότητες σε σχέση με το παρελθόν.

Πολλοί επιλέγουν μισό αρνί ή κομμάτια για ψήσιμο στον φούρνο, αν και δεν λείπουν εκείνοι που εξακολουθούν να προμηθεύονται ολόκληρο ζώο.

Η εικόνα στα κρεοπωλεία της ΠΕ Κοζάνης παραμένει θετική, παρά το καθεστώς καραντίνας που εφαρμόζεται λόγω ευλογιάς. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, τόσο η ζήτηση όσο και τα διαθέσιμα αποθέματα βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Αυξημένη καταγράφεται και η ζήτηση για αυγά, ενόψει του βαψίματος της Μεγάλης Πέμπτης.

Οι τιμές για τα απλά αυγά κυμαίνονται από 1,90 έως 3,95 ευρώ η εξάδα, ενώ τα ήδη βαμμένα πωλούνται από 2,6 έως 4,2 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα είναι η πιο πληττόμενη χώρα της ΕΕ από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη στον ιδιωτικό τομέα – Τι γίνεται αν δεν καταβληθεί έγκαιρα

Fuel Pass 2026: Από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου οι αιτήσεις – Πότε θα πληρωθούν οι πρώτοι





google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.2026 23:38