search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:44
MENU CLOSE

Κολωνία: Σάλος με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες – Διαδηλωτές κατηγορούν τη Μέρκελ (Photos + Video)

07.01.2016 08:15
Κολωνία: Σάλος με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες - Διαδηλωτές κατηγορούν τη Μέρκελ (Photos + Video) - Media

Η γερμανική πόλη της Κολωνίας έχει επονομαστεί σε «απαγορευμένη περιοχή» για τις γυναίκες από μια 18χρονη, θύμα σεξουαλικής επίθεσης που πραγματοποίησαν πάνω από 30 άνδρες.

 

Η γερμανική πόλη της Κολωνίας έχει επονομαστεί σε «απαγορευμένη περιοχή» για τις γυναίκες από μια 18χρονη, θύμα σεξουαλικής επίθεσης που πραγματοποίησαν πάνω από 30 άνδρες.

Η νεαρή Μισέλ δήλωσε στο N-TV News Network της Γερμανίας ότι οι δράστες την περικύκλωσαν και ότι ψηλάφησαν κατ’ επανάληψη 11 φίλες και στη συνέχεια τις λήστεψαν, κατά την διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε συλλήψεις, ύστερα από 90 καταγγελίες που κατατέθηκαν, μεταξύ των οποίων μία αναφερόταν σε βιασμό. Πιστεύεται ότι περίπου 1.000 άνδρες, οι οποίοι χωρίζονται σε συμμορίες, ενεπλάκησαν στις επιθέσεις στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η Μισέλ περιέγραψε το περιστατικό στη MailOnline: «Γύρω στις 11 το βράδυ ήμασταν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και θέλαμε να ταξιδέψουμε για να δούμε τα πυροτεχνήματα και τότε ήταν που παρατήρησα όλους αυτούς τους άνδρες που στέκονταν γύρω.

Καταφέραμε να μπούμε στον καθεδρικό ναό και θέλαμε να περάσουμε πίσω από το Μουσείο Λούντβιγκ για να συμμετάσχουμε και να παρακολουθήσουμε τα πυροτεχνήματα στο ποτάμι, αλλά ξαφνικά περικυκλωθήκαμε από μια ομάδα 20-30 ανδρών.

Η Μισέλ ανέφερε στο N-TV ότι οι τρομοκρατημένες φίλες της ένωσαν τα χέρια τους για ασφάλεια, αλλά οι επιτιθέμενοι ήταν «πολύ θυμωμένοι» και προσπάθησαν να τις χωρίσουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Όταν αυτό απέτυχε, οι άνδρες ξεκίνησαν να ψαχουλεύουν τις γυναίκες και να κλέβουν αντικείμενα από τις τσέπες τους, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων.

Απτόητες από την επίθεση, οι νεαρές γυναίκες συνέχισαν την βραδιά τους. Ωστόστο, αργότερα, έπεσαν σε μια διαφορετική ομάδα ανδρών που πετούσαν πυροτεχνήματα σε άλλους, κοντά στον σταθμό της Κολωνίας. Στη βιασύνη της να πάει στην πλατφόρμα του τρένου, η Μισέλ έχασε τις φίλες της και συνειδητοποίησε ότι έχασε και το τρένο. Τότε, μόνη της έπρεπε να επιστρέψει και να περάσει από το πλήθος ανδρών για να περπατήσει τρία μίλια μέχρι το σπίτι της.

Δήμαρχος Κολωνίας: Οι γυναίκες πρέπει να είναι «καλύτερα προετοιμασμένες» για τέτοιες επιθέσεις

Η δήμαρχος της πόλης, Ενριέτ Ρεκέριορ προκάλεσε οργή, δηλώνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι «καλύτερα προετοιμασμένες» για τέτοια περιστατικά. Πρότεινε τρόπους συμπεριφοράς στις γυναίκες για να αποφύγουν παρόμοιες επιθέσεις, όπως να παραμένουν με την παρέα τους και να ζητούν βοήθεια από τους παρευρισκόμενους για να παρέμβουν ή να είναι μάρτυρες.

Διαδηλωτές κατηγορούν την Μέρκελ για τις επιθέσεις

Πιστεύεται ότι τουλάχιστον 118 γυναίκες προχώρησαν σε αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε περιστατικά που καταγράφηκαν στο Αμβούργο και στη Στουτγάρδη, καθώς και στην Κολωνία.

Τα θύματα ήταν κυρίως έφηβες και νεαρές γυναίκες και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες έμοιαζαν να έχουν καταγωγή από τη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική.

Αυτό πυροδότησε τις εντάσεις στη Γερμανία, όπου πολλοί ντόπιοι ρίχνουν το φταίξιμο για τις επιθέσεις στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχει καταφθάσει στη χώρα τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους της Κολωνίας, κατηγορώντας την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τις σεξουαλικές επιθέσεις για την συμφωνία της να επιτρέψει σε περισσότερους από ένα εκατ. μετανάστες στη χώρα το 2015. Μια διαδηλώτρια κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: «Κυρία Μέρκελ τι κάνεις; Αυτό είναι τρομακτικό».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας έχει παραδεχθεί ότι απέτυχε να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στην πόλη, αλλά υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί ότι οι δράστες είναι πρόσφυγες είναι «απολύτως απαράδεκτοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:33