search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:48
MENU CLOSE

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στο θέμα της παρουσίας της ΧΑ στη Βουλή

20.03.2015 07:53
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ουδεμία «εισβολή» στη Βουλή-Ας μην ανησυχούν οι Κασσάνδρες - Media

Αμετακίνητη ως προς τις πάγιες θέσεις της για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Αμετακίνητη ως προς τις πάγιες θέσεις της για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Στον απόηχο της εκρηκτικής συνεδρίασης της Ολομέλειας την Τετάρτη το ζήτημα μπήκε στην ατζέντα της Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία μετείχε και ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς μετά από σχετική άδεια που έλαβε από τις εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις πάγιες θέσεις του κόμματος του. Υποστήριξε ότι οι διώξεις είναι πολιτικές, ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται άδικα στη φυλακή, ότι αντισυνταγματικά δεν παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις της Βουλής και ότι δεν είναι έγκυρη η ψήφιση νομοσχεδίων με τους ίδιους να είναι απόντες από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έντονα αντέδρασαν σχεδόν στο σύνολο τους οι παριστάμενοι βουλευτές στα όσα είπε ο Χρήστος Παππάς. Ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την ΝΔ, ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) αλλά και οι Γιάννης Μπαλάφας και Νίκος Φίλης από το ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι οι διώξεις δεν ήταν πολιτικές και πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική νεοφασιστική οργάνωση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδειξε πάντως ότι επιμένει στις πάγιες θέσεις της, σημειώνοντας ότι η νομιμότητα και η Δημοκρατία πρέπει να τηρούνται ακόμα και για όσους την αντιμάχονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια εκ μέρους του Μαξίμου για την πρόεδρο της Βουλής και πως ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί στενή επικοινωνία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα κοινοβουλευτικά θέματα. Διαψεύδουν μάλιστα ότι η σύντομη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Βουλής, στην ιδιαίτερα φορτισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Τετάρτη το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης λέγοντας ότι το αίτημα του πρωθυπουργού για απόσυρση της πρότασης για ονομαστική ψηφοφορία έγινε αμέσως δεκτό.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42