search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:42
MENU CLOSE

Ήμασταν στο πάρτυ για το νέο cd του Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ (Photos)

24.03.2015 16:24
Ήμασταν στο πάρτυ για το νέο cd του Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ (Photos) - Media

Δεκατρία νέα τραγούδια που βαφτίστηκαν «Παιχνίδια αγάπης» με την υπογραφή του Λάκη Παπαδόπουλου έγιναν η αφορμή για μια παρουσίαση-πάρτυ και μια  καλοκαιρινή συναυλία προσεχώς

                  Ιδανικός οικοδεσπότης μιας βραδιάς αντισυμβατικής. Ούτως ή άλλως το mainstream σαν λέξη και σαν ουσία καθόλου δεν ταιριάζει στον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ, ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν δημιουργό. Το χιούμορ του και ο αυτοσαρκασμός τον καθιστούν ευχάριστα εκκεντρικό. Η ικανότητα του να γράφει τραγούδια επιτυχίες και μάλιστα συχνά για καλλιτέχνες που δε θα σκεφτόμασταν ότι θα τους ταίριαζαν, η ευκολία του να μεταπηδά από το ροκ στο λαΐκό, και από εκεί στο μπλουζ, ε όλα αυτά κάνουν τον Λάκη Παπαδόπουλο, μια περσόνα της μουσικής σκηνής μοναδική, που δύσκολα κατατάσσεται, κι ακόμα πιο δύσκολα συγκρίνεται με κάποιον άλλον.

                        Με αφορμή την παρουσίαση του νέου δίσκου του Λάκη, «Παιχνίδια αγάπης» («Minos-Emi) στο Public, βρεθήκαμε σε μια βραδιά όπου αφενός διεκπεραιώθηκε ο στόχος: να διαφημιστεί ο δίσκος. Ήταν όμως, και μια βραδιά παρέας, ετερόκλητης μεν, αλλά παρέας. Λες και μας είχε καλέσει στο σαλόνι του. Το έχει άλλωστε, αυτό η δουλειά του Λάκη, να λειαίνει κάθε «παραφωνία». Και είναι ίσως ο μόνος που μπορεί ακομπλεξάριστα από τη μία, να δίνει τραγούδι  στη Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Γιάννη Πάριο, και από την άλλη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Χθές μάλιστα μάθαμε ότι το υπέροχο λαΐκό Ξημερώματα» που ερμηνεύει μοναδικά ο Μίλτος Πασχαλίδης-και που κέρδισε ένα τραγούδι με μεγάλη ζωή μπροστά του- ο στιχουργός του Άκος Δασκαλόπουλος το προόριζε για τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. Οι στιχουργοί που έντυσαν με λόγο τα δεκατρία νέα κομμάτια του δίσκου είναι πολλοί: Μιχάλης Αβατάγγελος, Παντελής Αμπαζής, Λίνα Δημοπούλου, Σάννυ Μπαλτζή, Νίκος Μωραΐτης, Κυριάκος Ντούμος. Στις ερμηνείες βρίσκουμε καλλιτέχνες που είναι απίθανο να ξαναδούμε να συνυπάρχουν σε ένα cd. Έχουμε και λέμε: Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Αρλέτα, Πασχάλης Τερζής, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Πάριος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κώστας Χατζής.

             Ακούγεται παράδοξο όλοι αυτοί μαζί; Όχι, όταν μοιράζονται χώρο ύπαρξης σε μια δουλειά του Λάκη Παπαδόπουλου. Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στην παρουσίαση του cd και ερμήνευσαν live τα τραγούδια τους. Η Νατάσσα Θεοδωρίδου είπε το πρώτο χασάπικο που έγραψε ο Λάκης («Πως χαιρετάνε ξέχασα»), ο Φοίβος έκανε ντουέτο με τον Λάκη («Ποια θα με πάει σπίτι μου απόψε»). Ενώ δεν έλειψαν και οι γκέστ φίλοι: ο Γιάνης Γιοκαρίνης τραγούδησε την «Ευλαμπία» και ο Γιώργος Δημητριάδης το «Σαν σταρ του σινεμά».

               Ακούγεται λίγο σαν …. οικογενειακή υπόθεση; Εντελώς. Όχι όμως, μόνο γιατί στην βραδιά αυτή ένα σωρό καλλιτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ, ο οποίος τους απευθυνόταν με αυτό το μόνιμα σκανταλιάρικο ύφος σαν να έχει μόλις επιστρέψει σπίτι από σκασιαρχείο με τα σπορτέξ του γεμάτα λάσπη. Αλλά γιατί ήταν παρών και ο γιος του Άγγελος, όχι μόνο με την ιδιότητα του περήφανου για τον μπαμπά του γιου. Αυτή τη φορά οι όροι αντιστράφηκαν καθώς ο νεαρός Άγγελος έχει σχεδιάσει το εξώφυλλο του δίσκου. Του έκαναν και μία έκπληξη, έσβησαν τούρτα για τα δεκαεννέα γενέθλια του που πλησιάζουν. Παρούσα φυσικά  και η συνεχώς αεικίνητη Κατερίνα Παπαδοπούλου με πολλαπλές ιδιότητες: ψυχή εδώ και χρόνια της Minos-Emi (με την αγωνία να πάνε όλα καλά), σύζυγος του Λάκη (έτοιμη να του σηκώσει το δάχτυλο γιατί «ξεφεύγει»)  και μητέρα του Άγγελου (να κοιτάζει με ατελείωτη τρυφερότητα). Όλα αυτά μαζί  δημιούργησαν ένα κλίμα, που παρόλο που είχε τις προδιαγραφές της επισημότητας, όπως συνήθως προκύπτει σε μια παρουσίαση δίσκου, ξέφυγε από τα καθιερωμένα. Όπως, άλλωστε, ταιριάζει στον Λάκη Παπαδόπουλου και στα «Παιχνίδια αγάπης» του.

                      Ο Λάκης Παπαδόπουλος φέτος γιορτάζει 35 χρόνια με … σηκωμένα τα ρεβέρ. Θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο την 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών,  και στο πλευρό του θα βρεθούν αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως οι: Αρλέτα, Vassilikos, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, κ.α. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της 14μελούς ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου. 

Με τον Φοίβο Δεληβοριά

Με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και την Κατερίνα Παπαδοπούλου

Με τον Μίλτο Πασχαλίδη …«Ξημερώματα» στη σκηνή

Οικογένεια σε απαρτία: Κατερίνα, Άγγελος και Λάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42