13/12/2019 06:52:23
29.6.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1870 στις 25-06-2015

Ο σύγχρονος ελληνικός χορός...

Ο σύγχρονος ελληνικός χορός... - Media
 
 
Όσοι δεν πρόλαβαν τις εμφανίσεις της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, έχουν μία ακόμα ευκαιρία, στη βάση της αυτή τη φορά, έως και την 1η Ιουλίου.
 
Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης παρουσιάζει τους νεαρούς χορευτές της Hellenic Junior Dance Company στο καθιερωμένο Open Studio του Black Box. Μαζί τους οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Επαγγελματικού Τμήματος. 
 
Όπως κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, οι σπουδαστές των προ-επαγγελματικών (Hellenic Junior Dance Company) και επαγγελματικών τμημάτων της ΚΣΟΤ, δίνουν και πάλι το «παρών» με μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά, αλλά και τις δυνατότητες των νεοσσών της χορευτικής σκηνής. 
 
Η παράσταση, στο ιστορικό κτήριο της ΚΣΟΤ, στην οδό Ομήρου 55, εξελίσσεται σε δύο μέρη και περιλαμβάνει εντυπωσιακά demo τεχνικής, μικρής διάρκειας χορογραφίες που απαιτούν δεξιότητα και βοηθούν το ταλέντο των νέων καλλιτεχνών να αναδειχθεί, και μικρές συνθέσεις των σπουδαστών από το μάθημα της Χορογραφίας, που επιλέχθηκαν έπειτα από αυστηρή διαδικασία. 
 
Το πρόγραμμα περιέχει: 
 
• Demo τεχνικής release (Hellenic Junior Dance Company, σε σύνθεση Μαρκέλλας Μανωλιάδη & Αντώνη Σπορίδη. Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας).
• Σύνθεση του Θόδωρου Βλάχου με τίτλο «Άνθρωποι του Δάσους», μουσική: παραδοσιακό. 
• Σύνθεση της Νατάσσας Παντερμαλή, με τίτλο «Κυνότητα». 
• Demo τεχνικής Graham (χορογραφική σύνθεση: Όλια Τορναρίτου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Κοντοβάς).
• Απόσπασμα από το έργο Καβάφης σε χορογραφική σύνθεση Πένυς Διαμαντοπούλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού (2013) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Καβάφη.
• Σύνθεση της Αναστασίας Βαλσαμάκη, με τίτλο «Στιγμές… Sharing Moments» (3ο έτος).
• Demo σε παραδοσιακό ρυθμό (χορογραφία Ν. Καλογεράκη). 
• «Folly», έργο των Paul Blackman και Χριστίνας Γουζέλη της ομάδας χορού Jukstapoz.
 
INFO Open Studio από την ΚΣΟΤ, τους τελειόφοιτους σπουδαστές και την Hellenic Junior Dance Company, Ομήρου 55. Από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου. Κρατήσεις καθημερινά, από τις 11.00 έως τις 16.00. Τηλ.: 210-3612263 και 210-3624249. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Ώρα έναρξης: 21:00. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.