search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:41
MENU CLOSE

Μέρκελ-Σαρκοζί: Μαζί για το ευρώ

04.02.2011 15:16
Μέρκελ-Σαρκοζί: Μαζί για το ευρώ - Media

Την ανάγκη θέσπισης ενός συμφώνου ανταγωνιστικότητας, που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ, επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος.

Την ανάγκη θέσπισης ενός συμφώνου ανταγωνιστικότητας, που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ, επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος.

Την διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης, για το Μάρτιο, ανακοίνωσαν η  Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί.

Στην κοινή δήλωσή τους προς τον Τύπο, λίγο πριν το γεύμα εργασιών της Συνόδου Κορυφής, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από τις Βρυξέλλες «σύγκλιση, συνεργασία και στενότερο οικονομικό συντονισμό».

«Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ», επισήμανε η Άγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και χώρες εκτός ευρωζώνης, αν το επιθυμούν. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι βασικές πτυχές του Συμφώνου θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί «πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου».

Παράλληλα, ο  Νικολά Σαρκοζί εστίασε στο γεγονός ότι Γαλλία και Γερμανία προχωράνε «χέρι-χέρι» για τη στήριξη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, επισημαίνοντας ότι  συνιστά θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

 «Θέλουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ, να συγκλίνουμε τις οικονομικές πολιτικές. Είμαστε σύμφωνοι για ένα διαρθρωτικό σχέδιο που θα δώσει απάντηση στις αδυναμίες της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σαρκοζί.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι τα μέτρα που πήρε  η ΕΕ για να αντιμετωπίσει «έκτακτες καταστάσεις», αποδείχτηκαν αποτελεσματικά, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί επισήμανε την ανάγκη «μεγαλύτερου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» στην ευρωζώνη.  «Η Ευρώπη οδεύει προς τη σύγκλιση, δίνοντας έμφαση στην ανταγωνιστικότητα», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01