search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Γνωρίστε τους 10 πλουσιότερους άνδρες στην ιστορία της ανθρωπότητας- Ποιος είναι ο πλουσιότερος;

31.07.2015 10:29
Γνωρίστε τους 10 πλουσιότερους άνδρες στην ιστορία της ανθρωπότητας- Ποιος είναι ο πλουσιότερος;  - Media

Ποιος ήταν περισσότερο πλούσιος ο Τζένκινς Χαν, Ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Ροκφέλερ; 

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος ήταν πλουσιότερος; Ο Ροκφέλερ ή ο Τζένκινς Χάν; Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό και απάντηση δεν υπάρχει. Πόσο πλούσιος θα ήταν όμως ο Ροκφέλερ εάν ζούσε την εποχή του Τζένκινς Χαν, ή ο Τζένκινς Χαν εάν ζούσε συγχρόνως με τον Ροκφέλερ; Το περιοδικό TIME, το έψαξε το θέμα. Συζήτησε επί ώρες με επιφανείς οικονομολόγους, με ειδικούς, με ακαδημαϊκούς και με ιστορικούς και κατάρτησε τη λίστα με τους 10 πιο πλούσιους άνδρες που έζησαν ποτέ στη γη.

Τζένκινς Χαν: Δημιούργησε την τεράστια, τη μεγαλύτερη εδαφική αυτοκρατορία του κόσμου. Τη Μογγολική αυτοκρατορία. Απλωνόταν από τις παρυφές τις Σιβηρίας, ολόκληρη την Κίνα, και έφτανε μέχρι την Ευρώπη, την Μικρά Ασία και άγγιζε την Αραβική χερσόνησο. Ο Τζένκινς Χαν έζησε από το1162 μέχρι το 1227. ο πλούτος τους βρίσκεται ακριβώς στην τεράστια έκταση της αυτοκρατορίας του και ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να εκτιμηθεί.  Στο θησαυροφυλάκιο του όμως δεν είχε τεράστιες ποσότητες αποθεμάτων, αφού τα πλούτη τα μοίραζε στους κατά τόπους άρχοντες, αλλά και στους στρατιώτες του και στις οικογένειες αυτών. Δεν έχτισε κάποιο παλάτι για να μένει, δεν έχτισε κάποιο ναό προς τιμήν του, δεν υπάρχει καν ο τάφος του.

Μπιλ Γκέιτς: Γεννήθηκε το 1955. η περιουσία του σήμερα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 78,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ο ιδρυτής της Microsoft. Θεωρείται ο πλουσιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο.

Άλαν Ρούφους, ή Άλαν ο ερυθρός: Άγγλος ανιψιός του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Γεννήθηκε το 1040 και απεβίωσε 53 χρόνια μετά. Η περιουσία του όταν πέθανε ήταν 11.000 λίρες της εποχής. Οι οικονομολόγοι Philip Beresford και Bill Rubinstein, συγγραφείς του βιβλίου The Richest of the Rich, υποστηρίζουν ότι εάν ζούσε σήμερα η περιουσία του θα ήταν ακριβώς: 194 δισεκατομμύρια δολάρια!!!

Τζον Ρόκφελερ: Γεννήθηκε το 1839 και πέθανε το 1937. Επιχειρηματίας που επένδυσε στο πετρέλαιο στην αχανή Αμερικάνικη γη. Το 1918 στη φορολογική του δήλωση είχε γράψει τον μαγικό αριθμό της περιουσίας που είχε μέχρι τότε και ήταν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Έλεγχε το 90% της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ. Η μετοχή των επιχειρήσεων του τότε σε αναλογία με τα σημερινά δεδομένα θα αναλογούσε σε 341 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άντριου Κάρνιτζ: μπορεί όλοι να ξέρουν το όνομα Ροκφέλερ, όμως ο Κάρνιτζ, έχει καταγραφεί ως ο πλουσιότερος Αμερικάνος που έζησε ποτέ. Με ρίζες από τη Σκωτία, γεννήθηκε το 1835 και πέθανε το 1919. Αγόραζε και πουλούσε την JP Morgan καθώς και άλλες εταιρίες. Με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται η περιουσία του σε 372 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ιωσήφ Στάλιν: Ο άνθρωπος με την απόλυτη εξουσία στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Μετέτρεψε την ΕΣΣΔ από μια καθυστερημένη αγροτική οικονομία σε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανική χώρα με αχανής εκτάσεις και απύθμενες πρώτες ύλες. Το 1950, 3 χρόνια πριν πεθάνει έλεγχε το 9,6 της παγκόσμιας οικονομίας. Με τα σημερινά δεδομένα αυτό μεταφράζεται σε 7,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Άκμπαρ Ι: Ινδός αυτοκράτορας που έζησε από το 1542 μέχρι το 1605. Γόνος της δυναστείας Munghal. Στην ακμή του ο Άκμπαρ έλεγχε το ένα τέταρτο (25%) της τότε παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής. Ο ιστορικός της οικονομίας Angus Maddison, θεωρεί πως η περιουσία του Άκμπαρ δεν μπορεί να  υπολογιστεί με τα σημερινά δεδομένα (σκεφτείτε ότι το 25% της παγκόσμιας οικονομίας του άνηκε). Ο Άκμπαρ, ήταν πρόσωπο μισητό που απομυζούσε τον λαό του.

Αυτοκράτορας Σένζονγκ: Κινέζος αυτοκράτορα που έζησε από το 1048 μέχρι το 1085. με αυτόν η Κίνα έγινε ένας κολοσσός της παγκόσμιας οικονομίας με αιχμή το μετάξι. Κάποια στιγμή έλεγχε το 30% του παγκόσμιου πλούτου. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον να υπολογιστεί ο πλούτος του.

Αύγουστος Καίσαρας. Ρωμαίος αυτοκράτορας που έζησε από το 63 πΧ μέχρι το 14 μΧ. Έλεγχε και αυτός το 30% της παγκόσμιας οικονομίας. Σήμερα ο καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ, Ian Morris, υπολογίζει την περιουσία του σε 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μανσά Μουσά: Ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ στη γη. Ο Μίδας μπροστά του είναι… ερασιτέχνης. Η περιουσία του δεν μπορεί να υπολογιστεί και ούτε πρόκειται. Ο Βασιλεύς του Τιμπουκτού, του βασιλείου της Δυτικής Αφρικής. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Σμιθ, από το πανεπιστήμιο του Ferrum, τονίζει ότι ο Μανσά ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη γη. Άλλοι καθηγητές αναφέρουν ότι τα πλούτη του ήταν τόσα πολλά που δεν μπορούσαν καν να καταγραφούν ούτε και από τους ειδικούς της εποχής. Το παλάτι του ήταν από χρυσάφι, το σκήπτρο του επίσης, τα βέλη των 50.000 τοξοτών του ήταν από χρυσάφι και αυτά. Με άλλα λόγια ο Μανσά ζούσε μέσα στο χρυσάφι.

 

  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38