search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς

24.08.2015 05:05
Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς - Media

Με ισχυρό χαρτί τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας και με στόχο την αυτοδυναμία, όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

 

Με ισχυρό χαρτί τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας και με στόχο την αυτοδυναμία, όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

Από τις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η ΠΓ του κόμματος προκειμένου να εξειδικεύσει την προεκλογική τακτική και τον εκλογικό στόχο, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Στην εισήγησή του στο διευρυμένο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο A. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, «συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά «θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ». «Στόχος μας» υπογράμμισε, είναι «να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει «αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία». Και εν τέλει, όπως σημείωσε, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε ότι στόχος εκλογικός είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριστεί Επιτροπή ψηφοδελτίων με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και με κεντρικά μέλη, μεταξύ άλλων τον Νίκο Βούτση, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον υπεύθυνο Οργανωτικού της Γραμματείας Παναγιώτη Ρήγα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να οριστούν πολλοί Γενικοί Γραμματείς σε υπουργεία, οι οποίοι απέδωσαν έργο και στήριξαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματικά αντιπαράθεση.

Μεταξύ αυτών, ο «εκλογολόγος» Κώστας Πουλάκης, ΓΓ στο υπουργείο Εσωτερικών, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Αλεξίου (Φθιώτιδα), ο δικηγόρος Κώστας Βασιλειάδης, ΓΓ του υπουργείου Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας, ο ΓΓ Ενημέρωσης Απόστολος Κρέτσος, ο ΓΓ Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, η Φωτεινή Κούβελα ΓΓ Ισότητας (Β΄ Αθηνών ή Αττική), η ΓΓ Μεταφορών Μπέτυ Πέρκα, ο ΓΓ ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να τοποθετηθούν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Ο Νίκος Κοτζιάς σύμφωνα με το Real.gr προορίζεται για υψηλή εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις στις περιφέρειες αναμένεται να είναι και οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Μάρδας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης και βεβαίως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Την ίδια ώρα για εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προορίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος όμως έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 14:21