search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:43
MENU CLOSE

Τρεις νεκροί ασθενείς και δύο σοβαρά τραυματίες από φωτιά στο ψυχιατρείο στο Δαφνί

04.09.2015 14:10
Τρεις νεκροί ασθενείς και δύο σοβαρά τραυματίες από φωτιά στο ψυχιατρείο στο Δαφνί - Media

Τρεις νεκροί από αναθυμιάσεις είναι τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί. 

Τρεις νεκροί από αναθυμιάσεις και δύο σοβαρά τραυματίες, είναι τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί. 

Τα τρία θύματα βρέθηκαν δεμένα στα κρεβάτια τους σε διαφορετικά δωμάτια της λυόμενης πτέρυγας του νοσοκομείου.

Στην συγκεκριμένη πτέρυγα ,που ήταν απομονωμένη από το υπόλοιπο νοσοκομείο, νοσηλεύονταν συνολικά 17 ασθενείς όλοι πολύ «βαριά» περιστατικά, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί εκεί από το «Νταού Πεντέλης».

Οι προδιαγραφές ασφαλείας στην πτέρυγα ήταν ιδιαίτερα αυστηρές.

Ακόμη, 2 ασθενείς διακομίστηκαν στο «Αττικό» νοσοκομείο και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο ένας με καθολικά εγκαύματα και ο άλλος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάστασή τους κρίνεται από τους γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των πυκνών καπνών, ενώ εκκενώθηκαν και δύο πτέρυγες του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι πριν από 2 μήνες, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε αποπεμφθεί ο διοικητής της κλινικής Παύλος Θεοδωράκης, εξαιτίας ανάλογου περιστατικού, το οποίο όμως δεν είχε λάβει τέτοιες διαστάσεις.

Μένει πλέον να απαντηθεί από την προανάκριση, αν τηρούνταν τα αυστηρά στάνταρ ασφαλείας στην πτέρυγα και πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42