search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:38
MENU CLOSE

Δένδιας: Η ΝΔ κινδυνεύει να κατακερματιστεί

17.10.2015 11:55
Ενημέρωση Ν. Δένδια στους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων  - Media

Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ενώ εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

 

Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ενώ εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

«Πολύ φοβούμαι ότι η ΝΔ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, όχι απλώς να διασπαστεί, αλλά να κατακερματιστεί και κυρίως να καταστεί αδιάφορη» τονιζει ο βουλευτής της ΝΔ στην εφημερίδα Αγορά. Ο ίδιος αποδίδει αυτή την κατάσταση στον τρόπο εκλογής νέου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς την «αποκομμένη από κάθε ιδεολογικό πρόσημο», ενώ «στερείται πολιτικού νοήματος». «Αλλά ακόμη κι αν κινδυνέψει η Νέα Δημοκρατία με διάσπαση ή και με αφανισμό, λόγω συγκεκριμένων προσωπικών στρατηγικών, δεν θα εξαφανισθεί η Κεντροδεξιά» συμπληρώνει.

Ο κ. Δένδιας εκφράζει ενστάσεις για την εκλογική διαδιακασία που αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς διεξάγεται, με κυριότερο το ποιο είναι το εκλογικό σώμα. «Το να δίνεις τρία ευρώ και να ψηφίζεις δεν συνιστά σοβαρή διαδικασία» προσθέτει.

Δηλώνει δικαιωμένος στην προειδοποίησή του ότι η εκλογή αρχηγού θα υποβιβαστεί σε διαμάχη επί προσωπικών χαρακτηριστικών. «Η λογική αλληλουχία επέβαλλε να συζητήσουμε κατ’ αρχήν για τα αίτια της μεγάλης ήττας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας όπου χρειάζεται και να επιλέξουμε δημοκρατικά τι είδους κόμμα θέλουμε να είμαστε. Μόνο αφού θα είχαμε καταλήξει στις συγκεκριμένες απαντήσεις, θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε και ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να εκπροσωπήσει την συγκεκριμένη πολιτική φυσιογνωμία. Στην περίπτωση της ΝΔ πράττουμε το αντίθετο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η διαδικασία να είναι βαθύτατα απολιτική» τονίζει.

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση στον πολιτικό λόγο, στην οργανωτική συγκρότηση και στον τρόπο παραγωγής πολιτικού έργου. «Δεν χρειάζεται όμως να γίνει κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ» διευκρινίζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:38