search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:19
MENU CLOSE

«Εμπρηστικές» οι δηλώσεις των ακροδεξιών Γάλλων-Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η ισλαμοφοβία

14.11.2015 16:27
Γαλλία: Υποψήφια πρόεδρος και το 2022 η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν - Media

Προτάσεις για στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταγγελίες για προδοσία και τυχοδιωκτισμοί από τους Γάλλους δεξιούς και ακροδεξιούς, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις με την εκατόμβη των νεκρών στο Παρίσι.

 

Προτάσεις για στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταγγελίες για προδοσία και τυχοδιωκτισμοί από τους Γάλλους δεξιούς και ακροδεξιούς, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις με την εκατόμβη των νεκρών στο Παρίσι.

Ο γγ του Συντηρητικού Κόμματος και «δεξί χέρι» του Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα 4.000 άτομα που ζουν στο γαλλικό έδαφος και είναι φακελωμένοι τρομοκράτες να μεταφερθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης με ειδικές προδιαγραφές αντιτρομοκρατίας».

Άλλο στέλεχος του ίδιου κόμματος, τόνιζε: «Διακατεχόμαστε από ένα αίσθημα φρίκης και εξέγερσης. Ολη η Γαλλία συμπάσχει με τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν μπορούμε να δεχθούμε παθητικά αυτόν τον κόσμο τρόμου για τα παιδιά μας και πρέπει να πούμε καθαρά, φτάνει!»

Ο πρόεδρος του Κινήματος για τη Γαλλία, από την πλευρά του, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σημείωνε: «Τρομερό δράμα στο Παρίσι, να πού μας οδήγησε η χαλαρότητα και τζαμοποίηση της Γαλλίας».

Από τις ξενοφοβικές δηλώσεις, δεν θα μπορούσε να λείπουν και τα στελέχη του Εθνικού Μετώπου, της Μαρίν Λεπέν. Βουλευτής του κόμματος, έγραψε στο blog του «Εθνική ταυτότητα, η Μαρίν Λεπέν στην εξουσία γρήγορα!». Στο κείμενό του κατηγορεί «όσους κυβερνούν απευθείας ή με τις ιδέες τους σήμερα στη Γαλλία είναι προδότες του έθνους μας και στο εξής προδότες της ζωής μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28