search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:58
MENU CLOSE

Λίστα υπόπτων με τους μακελάρηδες του Παρισιού είχε η δήμαρχος Μόλενμπεκ ένα μήνα πριν τις επιθέσεις

26.11.2015 05:44
Λίστα υπόπτων με τους μακελάρηδες του Παρισιού είχε η δήμαρχος Μόλενμπεκ ένα μήνα πριν τις επιθέσεις - Media

Η δήμαρχος του Μόλενμπεκ, της περιοχής των Βρυξελλών που θεωρείται «φωλιά» τρομοκρατών, έλαβε λίστα με πάνω από 80 ύποπτους τζιχαντιστές που ζούσαν στην περιοχή, ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Η δήμαρχος του Μόλενμπεκ, της περιοχής των Βρυξελλών που θεωρείται «φωλιά» τρομοκρατών, έλαβε λίστα με πάνω από 80 ύποπτους τζιχαντιστές που ζούσαν στην περιοχή, ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η λίστα, σύμφωνα με τους New York Times περιελάμβανε και τα δύο αδέρφια που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αιματοκύλισαν το Παρίσι: τον Μπραχίμ και τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, όπως και τον Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων.

«Τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνω για αυτούς; Δεν είναι δουλειά μου να εντοπίσω πιθανούς τρομοκράτες», απάντησε η Francoise Schepmans. «Αυτό είναι ευθύνη της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Τα δύο αδέρφια ζούσαν μάλιστα πολύ κοντά στο γραφείο της. Το διαμέρισμά τους απείχε 100 μ. από το δημαρχείο και από το παράθυρο του γραφείου της μπορεί να το δει. Μάλιστα, ο τρίτος αδερφός τους, ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, εργάζεται στη δημοτική αρχή.

Ανάλογη λίστα πήρε και η δήμαρχος της πόλης Βερνιέ, στα ανατολικά του Βελγίου, Μιριέλ Ταρνιόν. Η δική της περιελάμβανε 34 κατοίκους της περιοχής, τους οποίους οι αρχές υποπτεύονταν ως τζιχαντιστές. Όμως δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο.

«Το μόνο που μου έδωσαν ήταν ένας αριθμός. Ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις. Τίποτα», είπε η Ταρνιόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42