search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:51
MENU CLOSE

Εξαφανίστηκε ο «Γουόρεν Μπάφετ της Κίνας» – Στον «αέρα» μεγάλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

11.12.2015 13:56
Εξαφανίστηκε ο «Γουόρεν Μπάφετ της Κίνας» - Στον «αέρα» μεγάλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα - Media

Πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί (και) στην Ελλάδα από την «εξαφάνιση» του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, ο οποίος στο παρελθόν έχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.

 

Πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί (και) στην Ελλάδα από την «εξαφάνιση» του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, ο οποίος στο παρελθόν έχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.

Ο διάσημος Κινέζος πρόεδρος του ομίλου Fosun, γνωστός και ως ο «Γουόρεν Μπάφετ της Κίνας», φέρεται να έχει να δώσει σημεία ζωής στους συνεργάτες και την οικογένεια του από το απόγευμα της Πέμπτης, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανόν έχει τεθεί υπό αστυνομικό περιορισμό. Μάλιστα στα τηλεγραφήματα των διεθνών ΜΜΕ γίνεται αναφορά στην εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση διαφθοράς που είχε απασχολήσει την κινεζική Δικαιοσύνη τον περασμένο Αύγουστο.

Η εξαφάνιση αυτή του Κινέζου επιχειρηματία έχει δημιουργήσει τριγμούς και στην ελληνική οικονομία, καθώς έχουν ανασταλεί όλες οι διαπραγματεύσεις των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από αυτόν, με τη Folli Follie, στην οποία συμμετέχει ο Guo Guangchang, να δέχεται σοβαρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, η τιμή της μετοχής της Folli-Follie (ΚΟ) κατέγραφε το μεσημέρι απώλειες -9,38% ή 1,5 ευρώ, επί όγκου 79.213 διακινηθέντων τεμαχίων.

Παράλληλα, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος φέρεται να έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του σε μεγάλα έργα στον τουρισμό, τις κατασκευές, τις δημόσιες υποδομές ενώ συμμετέχει και στο επενδυτικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί κάτω από την «ομπρέλα» της Lamda Development του ομίλου Λάτση.

Πρόσφατα εκπρόσωποί της Fosun είχαν συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς φέρονται να ενδιαφέρονται για αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και για επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο χώρο των τουριστικών υποδομών.

Ο όμιλος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει κεφάλαια ύψους 700 εκατ. ευρώ σε ένα νέο fund για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Guo Guangchang δεν είναι το πρώτο αναγνωρίσιμο στέλεχος του χρηματοοικονομικού κλάδου στην Κίνα που εξαφανίζεται τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχει μία εικασία ότι αυτό είναι μέρος μίας ευρείας επιχείρησης κατά της διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει οι κινεζικές Αρχές προκειμένου να «καθαρίσουν» τομείς της κινεζικής οικονομίας. Εφόσον ο κ. Guo αποδειχθεί ότι είναι μέρος αυτής, τότε θα είναι ένας από τους πιο επιφανείς Κινέζους επιχειρηματίες που συλλαμβάνονται.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42