search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:46
MENU CLOSE

«Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο»!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1895
17-12-2015
19.12.2015 04:00
2429946.jpg

Ένας Σύρος, ένας Ρώσος κι ένας Τούρκος βρίσκονται στην ίδια εκδήλωση. Όχι, δεν πρόκειται για… ανέκδοτο, αλλά για την εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ την περασμένη Τρίτη, που πέρασε στα… ψιλά της ειδησεογραφίας. 

 

Ένας Σύρος, ένας Ρώσος κι ένας Τούρκος βρίσκονται στην ίδια εκδήλωση. Όχι, δεν πρόκειται για… ανέκδοτο, αλλά για την εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ την περασμένη Τρίτη, που πέρασε στα… ψιλά της ειδησεογραφίας. 
 
Όσοι όμως την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από «πρώτο χέρι» στους χαιρετισμούς των τριών προσκεκλημένων επικεφαλής των Κ.Κ. των χωρών τους την κατάσταση που επικρατεί στις τρεις πιο άμεσα συνδεδεμένες χώρες με το… κουβάρι που όλο και περισσότερο μπλέκεται στη Μ. Ανατολή.
 
Αν και την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα προαπαιτούμενα που ψηφίζονταν στη Βουλή, το κλειστό των Πατησίων γέμισε ασφυκτικά για την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.
 
Στην ομιλία του ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως «ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν στα σχέδιά τους πότε τους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και άλλοτε τις φασιστικές συμμορίες στην Ουκρανία για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους».
 
Παράλληλα σημείωσε την – τότε – προειδοποίηση του ΚΚΕ για τους σχεδιασμούς που κρύβονταν πίσω από τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα της έπλεκαν το εγκώμιο «μαζί με τον Ομπάμα και τον Ερντογάν, τη Μέρκελ και τον Ολάντ, για να αποκτήσουν εδώ μικροκομματικά οφέλη κλείνοντας τα μάτια στη βαρυχειμωνιά που θα ερχόταν».
 
Όσο για το ποια πρέπει να είναι η θέση της Ελλάδας, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε ξεκάθαρα: «Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Αποδέσμευση από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.!».
 
Στον χαιρετισμό του, ο Αμάρ Μπαγκντάς, γ.γ. του συριακού Κ.Κ., που συμμετέχει (κριτικά) μάλιστα στον κυβερνητικό συνασπισμό κομμάτων υπό των Μπασάρ Αλ Άσαντ, αφού εξήγησε πως «οι Σύροι κομμουνιστές καθόρισαν τη θέση τους απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, πρόσωπο ή καθεστώς με βάση τη θέση τους απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό», σημείωσε πως η Τουρκία, ως εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και «τα καθεστώτα απόλυτης μοναρχίας του Κόλπου έχουν στραφεί κατά της Συρίας χρησιμοποιώντας σκοταδιστικές οργανώσεις με θρησκευτικό μανδύα».
 
Ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας Βίκτορ Τιούλκιν έγινε αποδέκτης του πιο θερμού χειροκροτήματος των παρευρεθέντων, καθώς πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την ανοιχτή όσο και συντροφική αντιπαράθεση του ΚΕΚΡ και του ΚΚΕ σε ιδεολογικά θέματα. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού κόμματος, παρότι πρακτικά ο Πούτιν το έχει θέσει εκτός εκλογών, στηρίζει τη ρωσική «βοήθεια» που δόθηκε έπειτα από παράκληση της εκλεγμένης κυβέρνησης όσο και «τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών του Ντονμπάς» στην Ουκρανία, προειδοποιώντας όμως παράλληλα τους λαούς των περιοχών πως ο Ρώσος πρόεδρος ενεργεί με βάση τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας του και κάλλιστα μπορεί να τους προδώσει…
 
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της Συρίας για τον ρόλο της χώρας του «στις τρομοκρατικές επιθέσεις» τονίζοντας παράλληλα ότι «ο λαός της κάθε χώρας δεν ευθύνεται για τις πράξεις της άρχουσας τάξης».
 
Τέλος, κάλεσε τους συμπατριώτες του να αγωνιστούν για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ, τη Συρία και την Κύπρο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43