search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:40
MENU CLOSE

ΥΠΕΣ Γαλλίας: Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για τις μεταναστευτικές ροές

05.02.2016 20:25
Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε Αιγαίο-Λιβύη - Media

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας καλεί την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε σήμερα την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών και να ελεγχθούν καλύτερα οι μεταναστευτικές ροές.

Η Τουρκία διαδραματίζει έναν “απολύτως καθοριστικό” ρόλο ώστε “να προληφθούν οι αναχωρήσεις από τις τουρκικές ακτές προς την Ελλάδα και για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στις ευρωπαϊκές αρχές” από το τουρκικό έδαφος”, είπε ο Καζνέβ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Εφκάν Αλά.

Ο ρόλος της Άγκυρας είναι επίσης ζωτικής σημασίας “για να ενισχυθεί ο αγώνας εναντίον των εγκληματικών δικτύων διακινητών”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου ένα “σχέδιο δράσης” που προβλέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους ότι θα ελέγχουν καλύτερα τα σύνορα της χώρας και θα καταπολεμήσουν τα δίκτυα διακινητών. Όμως οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η συμφωνία αυτή καθυστερεί να φέρει αποτελέσματα.

Ο Γάλλος υπουργός έκρινε απαραίτητο να “ενισχυθεί γρήγορα” η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Εφκάν Αλά από την πλευρά του υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υποδεχτεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους” και ότι, αν συμπεριληφθούν και οι εκτοπισμένοι από άλλες χώρες, όπως το Ιράκ, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων “ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια”. Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του επειδή “η διεθνής κοινότητα δεν έδωσε προσοχή (…) μολονότι η Τουρκία μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια” για τους πρόσφυγες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:36