search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:19
MENU CLOSE

Κοτόπουλο φούρνου με ντομάτες και ελιές

24.02.2016 14:01
kotopoylo_foyrnoy_me_ntomates_kai_elies.jpg

Φαγάκι που μπορεί να παραπέμπει σε κυριακάτικο τραπέζι, αλλά η ευκολία του μας δίνει τη δυνατότητα να το μαγειρέψουμε οποιαδήποτε μέρα της βδομάδας που έχουμε περισσότερο χρόνο και κέφι για μαγειρική.

 

Φαγάκι που μπορεί να παραπέμπει σε κυριακάτικο τραπέζι, αλλά η ευκολία του μας δίνει τη δυνατότητα να το μαγειρέψουμε οποιαδήποτε μέρα της βδομάδας που έχουμε περισσότερο χρόνο και κέφι για μαγειρική.

2 κ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
1 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
4 σκ. σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1 κ.σ.  ρίγανη
1 κ.γ. ματζουράνα ξερή
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σε ένα ταψί βάζουμε τις ντομάτες, με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο απ’ το αλάτι, απ’ το πιπέρι, λίγο από τη ρίγανη και τη μαντζουράνα και 3 (από τα 4) φετάκια του σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις ελιές και την πιπεριά και τα σπρώχνουμε στις άκρες του ταψιού, ώστε στο κέντρο να χωρέσει το κοτόπουλο.

Λιώνουμε και την άλλη  σκελίδα σκόρδου και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη, μαντζουράνα) ανακατεύοντάς τα πολύ καλά. Ιδανικά, τα χτυπάμε με σέικερ.

Με πινελάκι, αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου/μυρωδικών όλο το κοτόπουλο κα το βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C στις αντιστάσεις, για περίπου 1μιση ώρα, γυρίζοντάς το μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01