search
ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 21:35
MENU CLOSE

Σφραγισμένα τα σύνορα των Σκοπίων μέχρι το τέλος του 2016

28.03.2016 15:04
Σφραγισμένα τα σύνορα των Σκοπίων μέχρι το τέλος του 2016 - Media

Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

 

Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Ο υπουργός ‘Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, αιτιολογώντας την πρόταση για την παράταση του μέτρου, σημείωσε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω των αυξημένων προσπαθειών από μετανάστες να εισέλθουν και να διασχίσουν το έδαφος της χώρας.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ είχε αποφασίσει την κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο.

Η κήρυξη κατάστασης κρίσης θεωρήθηκε από τις αρχές της ΠΓΔΜ απαραίτητη για την αποτελεσματική συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και την Σερβία είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και τώρα, με τη νέα απόφαση της Βουλής, επεκτείνεται μέχρι τα τέλη του έτους.

Κατά της παράτασης του μέτρου κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία μέχρι τα τέλη του έτους τάχθηκε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το επιχείρημα ότι ο νόμος για τη διαχείριση κρίσεων δεν προβλέπει αυτή τη δυνατότητα και ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να φανεί πως θα λειτουργήσει στην πράξη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.07.2025 21:33