search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:20
MENU CLOSE

Ελεύθερος υπό όρους ο Στρος Καν

19.05.2011 23:17
Ελεύθερος υπό όρους ο Στρος Καν - Media

Προσωρινό διάλειμμα στον εφιάλτη του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είδε τελικά το δεύτερο αίτημά του για αποφυλάκιση να γίνεται δεκτό με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Προσωρινό διάλειμμα στον εφιάλτη του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είδε τελικά το δεύτερο αίτημά του για αποφυλάκιση να γίνεται δεκτό με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.O παραιτηθείς από τη θέση του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτός από την καταβολή της εγγύησης, θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, θα φρουρείται από ένοπλο φρουρό και θα ελέγχεται ηλεκτρονικά.

Η επόμενή εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου θα γίνει στις 6 Ιουνίου, προκειμένου να δικαστεί, ενώ το έγγραφο της αποφυλάκισης αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.

Ωστόσο η απόφαση αυτή ελήφθη με πολύ μεγάλη δυσκολία για την πλευρά του Στρος Καν, διότι ο εισαγγελέας έδωσε σκληρή μάχη για να μην περάσει το αίτημα του κατηγορουμένου. Η εισαγγελική επιχειρηματολογία εστίασε στα εξής:

● Ο Στρος Καν έφυγε «ασυνήθιστα βιαστικά» από το ξενοδοχείο.

● «Κανένα ποσό εγγύησης δεν θα είναι επαρκές ώστε να διασφαλίσει ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο».

● «Έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος».

● Του καταλόγισε «τάση για παρορμητική εγκληματική συμπεριφορά».

Από την πλευρά της υπεράσπισης δύο ήταν τα κύρια επιχειρήματα:

1. Η επιχειρηματολογία του δικαστηρίου για τη μη καταβολή εγγύησης είναι άδικη και δεν συνάδει με τον νόμο.

2. Η περιουσία του πελάτη τους είναι… «όλη κι όλη» δύο εκατομμύρια δολάρια και μία κατ’ οίκον κράτηση θα ήταν «πολύ ακριβή και επιβαρυντική».

Πάντως η 6η Ιουνίου θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τον Στρος Καν, καθώς οι ένορκοι αποφάσισαν – και ανήγγειλαν επισήμως – την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες, περιλαμβανομένων απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης.

Πάντως μια ανάσα δυο εβδομάδων θα την πάρει. Για μετά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42