search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Euro 2016: Στη σκιά ενός τρομοκρατικού χτυπήματος – Πως προετοιμάζονται οι Γαλλικές ειδικές δυνάμεις (Video)

08.06.2016 16:36
Euro 2016: Στη σκιά ενός τρομοκρατικού χτυπήματος – Πως προετοιμάζονται οι Γαλλικές ειδικές δυνάμεις (Video)  - Media

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη της γιορτής του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά η διοργανώτρια χώρα, ζει με το φόβο ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.

 

 

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη της γιορτής του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά η διοργανώτρια χώρα, ζει με το φόβο ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Οι Γαλλικές ειδικές δυνάμεις καθημερινά κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Καταστρώνουν σενάρια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Η συγκεκριμένη άσκηση που θα δείτε είναι τόσο αληθοφανής που ακόμη και οι πολίτες που συμμετέχουν όταν «τραυματίζονται», αιμορραγούν. Τότε επεμβαίνουν οι ειδικές δυνάμεις πάνοπλες.

Επίσης εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, θα υπάρχει και μια εφαρμογή για κινητά που θα προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα. Η εφαρμογή με την ονομασία “Alerte attentat” (Προσοχή Επίθεση) θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στα smartphones, τόσο στη γαλλική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ο χρήστης θα λαμβάνει προειδοποίηση στο κινητό του “σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται” ο κάτοχος του κινητού.

Η προειδοποίηση θα αποστέλλεται σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών αρχών.

“Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε”, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.

Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, ενώ εκτός του σήματος συναγερμού, στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι και χρονικό σημείο εκκίνησής της ορίστηκε η διοργάνωση του Euro 2016.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42