search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:49
MENU CLOSE

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα το Θεαγένειο – Καταγγελίες για υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων

08.06.2016 17:01
Κραυγή καρκινοπαθών προς Κικίλια: Ανεπάρκεια και ελλιπής προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών  - Media

 

Μετά το «ΑΧΕΠΑ» και το «Ιπποκράτειο», ένα ακόμη κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης μπαίνει μέσα σε λίγες μέρες στο «μικροσκόπιο» εισαγγελέα. Αυτή τη φορά πρόκειται για το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, ύστερα από ανώνυμες επιστολές που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνουν καταγγελίες για φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία προμηθεύεται το εν λόγω Νοσοκομείο για τις ανάγκες των ασθενών του, αλλά ένα μέρος αυτών καταλήγει στο εξωτερικό.

Στις επίμαχες επιστολές «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, τα οποία -στη συνέχεια- φέρονται να εξάγουν έναντι αμοιβής σε γειτονική χώρα. Κατά πληροφορίες, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί, ενώ ως χώρα προορισμός των φαρμάκων πιθανολογείται η Βουλγαρία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη με δύο ξεχωριστές παραγγελίες που έδωσε ζήτησε να γίνουν έρευνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Στο πρώτο ίδρυμα ερευνώνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς δώρισαν χειρουργικά υλικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επεμβάσεις που υποβλήθηκαν οι ίδιοι, ενώ στο δεύτερο ελέγχονται καταγγελίες για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος Αιμοδοσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:48