search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Θετικός ο Β. Λεβέντης στην προοπτική της απλής αναλογικής

16.06.2016 14:48
Θετικός ο Β. Λεβέντης στην προοπτική της απλής αναλογικής - Media
 
Την πρόθεση της Ένωσης Κεντρώων να υπερψηφίσει πρόταση για νέο εκλογικό νόμο η οποία θα καθιερώνει την απλή αναλογική επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «μιλήσαμε γιατί μας πήρανε εκ μέρους της κυβέρνησης για να μας βολιδοσκοπήσουν ανώτατα κομματικά στελέχη, τα οποία έχουν πάρει βέβαια και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική, εφόσον καταργείται τελείως το μπόνους, παραμένει το 3% λόγω μουσουλμάνων. Πρόσθεσα εγώ τον όρο να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β’ Αθηνών στα τρία».
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι «διαφωνώ με το σπάσιμο γιατί το επιχείρημα είναι να παταχθεί η διαφθορά. Η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με 0 μπόνους. Έχει καταλήξει να μην βάλει καθόλου Επικρατείας, κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, το 3% πρέπει να παραμείνει λόγω μουσουλμάνων, δεν μπορεί να πάει 2%, ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει», εξηγώντας ότι «θα κινδυνεύει μετά να δημιουργηθεί κόμμα μουσουλμάνων και αυτό δεν το θέλει κανείς. Άρα η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών. Εμείς τον ψηφίζουμε, εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:36