search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:23
MENU CLOSE

ΣΚΑΪ: Ο Πορτοσάλτε σε νέες… εμβριθείς αναλύσεις (videos)

20.05.2024 11:35
pagoni_portosalte_2005_1460-820_new

Το προνόμιο ενημέρωσης για τα μπουζούκια και τον «ορθόδοξο» τρόπο διασκέδασης σε αυτά, απόλαυσαν νωρίτερα οι τηλεθεατές της εκπομπής «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) με αφορμή πρόσφατη βραδινή έξοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του συζύγου, σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε να διασκεδάζουν σε θεωρείο.

Αυτό ήταν. Η επιλογή του Κασσελάκη να μην βρίσκεται στην «πλατεία», όπως οι περισσότεροι, ούτε καν πρώτο τραπέζι πίστα, αλλά σε χώρο για «λίγους», σε θεωρείο, αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» του σχολιαστή/αναλυτή Άρη Πορτοσάλτε.

Η Ματίνα Παγώνη, καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή της Δευτέρας (20/5), θέλοντας να αστειευτεί είπε πως «οι Αριστεροί δεν πάνε , δεν έχουν μάθει να διασκεδάζουν στα μπουζούκια, περισσότερο εμείς πάμε στα μπουζούκια, οι Δεξιοί, να ξέρουν ότι διασκεδάζεις όταν είσαι κάτω με όλο τον κόσμο. Αν είσαι μόνος σου εκεί πάνω, καλύτερα να είσαι στο σπίτι σου και να το βλέπεις από την τηλεόραση».

Μάλλον η κυρία Παγώνη είχε στο νου της τη διασκέδαση τύπου «τσιριμπίμ τσιριμπόμ», που έλεγε κι ο Αθηνόδωρος Προύσαλης απο τη ταινία «Μία Ιταλίδα από την Κυψέλη», ποιος ξέρει.

Εκτός κλίματος ευθυμίας ο Άρης Πορτοσάλτε άδραξε την ευκαιρία για να «κατακεραυνώσει» με απαξιωτικό ύφος  το γεγονός.

«Αν δεν θέλεις να είσαι με τους πλεμπαίους πας στη σουίτα. Ο πρόεδρας (sic), όποιος πρόεδρας πάει στη σουίτα επιδέχεται κριτική», έλεγε και ξαναέλεγε ειρωνικά ο αναλυτής του ΣΚΑΪ. Ο αναλυτής του ΣΚΑΪ στην ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου, αν θα έλεγε τα ίδια στην περίπτωση κατά την οποία διασκέδαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, έκανε πως δεν άκουσε.

Θεωρητικοί της Επικοινωνίας θα μπορούν να πουν πως στο γενικότερο κλίμα ευφορίας στο πλατό της εκπομπής το σχόλιο Πορτοσάλτε εντάσσεται στην κατηγορία του υπόρρητου ρατσισμού. Και η πλακίτσα -προσοχή, δεν πρέπει να συγχέεται με το χιούμορ- είναι το πιο πρόσφορο «όχημα» για να «περάσουν» υποδόρια μηνύματα στην  δημόσια σφαίρα. Ενδεχομένως ειδικοί να μπορούν να πουν αν εντοπίζουν παραβίαση δεοντολογίας των ΜΜΕ.

Ήταν ένα (ακόμα) δείγμα λαϊκισμού το οποίο δεν προσθέτει στην ενημέρωση -αλλοίμονο- δεν το χρειάζεται το κανάλι, μπορεί πάντως να θεωρηθεί και η ημερήσια συμβολή του δημοσιογράφου/σχολιαστή/αναλυτή στο τοξικό/πολωτικό κλίμα που επικρατεί στην τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Στις 14 Ιουνίου το θεματικό κανάλι ΕΡΤkids στο ERTFLIX – Με18ωρο πρόγραμμα

Ο Οικονόμου διαμαρτύρεται σε λάθος πλευρά, οι χρήστες του θυμίζουν τις μέρες Μπακογιάννη

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γρηγορόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16