search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:07
MENU CLOSE

Θρίλερ στο Ντάλας: Στους 5 οι νεκροί αστυνομικοί – Έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά ο ύποπτος (Photos – Video)

08.07.2016 05:26
ΗΠΑ: Γερανός κατέρρευσε πάνω σε πολυκατοικία στο Ντάλας, 1 άνθρωπος νεκρός, 6 τραυματίες	 - Media

Κατά τη διάρκεια ειρηνικής αντιρατσιστικής πορείας στο Ντάλας μεμονωμένοι ελεύθεροι σκοπευτές έσπειραν τον πανικό όταν άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, και τραυματίζοντας άλλους έξι και έναν πολίτη.

Κατά τη διάρκεια ειρηνικής αντιρατσιστικής πορείας στο Ντάλας μεμονωμένοι ελεύθεροι σκοπευτές έσπειραν τον πανικό όταν άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, και τραυματίζοντας άλλους έξι και έναν πολίτη. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν σε αυτή τη μεγάλη πόλη του Τέξας (στις νότιες ΗΠΑ), όπως και τόσοι άλλοι τις τελευταίες ημέρες που μετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία κατά των μαύρων, μετά το θάνατο αυτή την εβδομάδα δύο Αφροαμερικανών από πυρά των δυνάμεων της τάξης.Οι σκοπευτές που άνοιξαν ξαφνικά πυρ, προς το τέλος της διαδήλωσης, είχαν στο στόχαστρό τους ξεκάθαρα αστυνομικούς, και εκτός από τους πέντε που σκοτώθηκαν, άλλοι έξι τραυματίστηκαν καθώς και ένας πολίτης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

12:25 Από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος Ομπαμα χαρακτήρισε την επίθεση ως “ μια βάρβαρη, υπολογισμένη και απαίσια επίθεση

11:10 Αστυνομικοί έχουν συγκεκτρωθεί έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι συνάδελφοί τους, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους τους.

10:50 Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του FoxNews που βρίσκεται στο σημείο η αστυνομία διεξάγει έρευνες στη περιοχή περιμετρικά του γκαράζ, ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών, όπου βρισκόταν ο ύποπτος στην προσπάθειά της να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο για την υπόθεση.

10:25 Ύποπτος που μετείχε στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών του Ντάλας είναι νεκρός. Ο ύποπτος έχασε τη ζωή του έπειτα από τον αυτοτραυματισμό του με όπλο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Dallas Morning News και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBSDFW

10:20 Ο Αρχηγός της αστυνομίας και ο δήμαρχος του Ντάλας επισκέφτηκαν τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο

10:15 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία για να μετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Ντάλας, στο οποίο ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικούς, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος ‘Ερνεστ. «Ο πρόεδρος ενημερώνεται για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας. Ζήτησε από τους συμβούλους του να τον ενημερώνουν για την κατάσταση όταν έχουν πρόσθετη πληροφόρηση», πρόσθεσε.

10.08 Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ο ύποπτος στο γκαραζ. Η αστυνομία διενεργεί ελέγχους στο σημείο.

10:00 Ελέυθερος αφέθηκε ο άντρας τη φωτογραφία του οποίου είχε δώσει στη δημοσιότητα  η αστυνομία του Ντάλας χαρακτηρίζονάς τον ως ύποπτο, καθότι  δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του αδερφού του

09:55 Στη δημοσιότητα δώθηκε η ταυτότητα του ενός θύματος. Πρόκειται για τον 43χρονο Μρέντ Τόμσον. Τρεις από τους αστυνομικούς νοσιλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

09:50 Τα θύματα της επίθεσης ανέρχονται σε 5 καθώς ακόμα ένας αστυνομικός υπέκειψε στα τραυματά του

09:43 Το γκαράζ στο οποίο η αστυνομία διαπραγματεύεται με τον ύποπτο βρίσκεται κοντά σε κολέγιο, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι προσωπικό και μαθητές είναι κλειδωμένοι μέσα στο κτίριο. Κοντά βρίσκεται και ένα κέντρο ευεξίας με δύο εργαζόμενους να παραμένουν μέσα σε αυτό.

09:30 Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή κοντά στο γκαράζ που βρίσκεται ο ύποπτος.Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι αστυνομικοί να έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

09:00 Ενας από τους υπόπτους  που είναι εγκλωβισμένος σε γκαράζ υποστηρίζει ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αρχέςδιενεργούν εκτεταμένους ελέγχους στην πόλη.  ερευνούν τους ισχυρισμούς του με εκταταμένους ελέγχους στην πόλη. 

08:41 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας.

08:20  Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check» μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί

 

Νωρίτερα

Αρχηγός αστυνομίας: Είχε στηθεί ενέδρα θανάτου

O αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντειβιντ Μπράουν, δήλωσε στα μέσα πως ο τρόπος δράσης των ελευθέρων σκοπευτών θύμιζε «ενέδρα θανάτου» καθότι η επίθεση κατά των αστυνομικών έγινε από πίσω, ενώ όπως ανέφερε οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών που πυροβόλησαν τους  αστυνομικούς. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, για τη σύλληψη των δραστών.Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε, επίσης, πως συνέλαβαν μια γυναίκα καθώς και δυο ακόμα υπόπτους και διεξάγουν έρευνες για την σύλληψη κάθε υπέυθυνου για την επίθεση κατά των αστυνομικών. 

 

Η στιγμή των πυροβολισμών στη διαδήλωση

 

PHOTO: Another photo shows back of one of the suspected shooters, after @DallasPD released front photo on Twitter. pic.twitter.com/7qPPGDx2ka

 

Η στιγμή που η αστυνομία πυροβολεί τον ύποπτο

 

 

 

 

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης του Τέξας Γρέγκ Άμποτ δήλωσε πως διακόπτει το ταξίδι του εκτός της πολιτείας του Τέξας για να επιστρέψει εκεί ώστε να κατευθυνθεί στο Ντάλα για τη διαχείριση της κρίσης. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μεσίστια πνέει η αμερικανική σημαία έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στον Ντάλας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:03