search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:38
MENU CLOSE

Τουρκία: Ένας στους εκατό στρατιωτικούς συμμετείχε στο πραξικόπημα

27.07.2016 12:28
Τουρκία: Ένας στους εκατό στρατιωτικούς συμμετείχε στο πραξικόπημα - Media
 
Περίπου ένας στους εκατό στρατιωτικούς συμμετείχε στο πραξικόπημα στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.
 
Βάσει των στοιχείων αυτών, 8.651 στρατιώτες έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δηλαδή περίπου το 1,5% του στρατού.
 
Σε ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρεται ότι οι στρατιώτες ανήκουν σε «τρομοκρατικό» δίκτυο του οποίου ηγείται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιερωμένος ο οποίος επί δεκαετίες ηγείται ενός θρησκευτικού κινήματος.
 
Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 35 αεροπλάνα, μεταξύ τους 24 μαχητικά αεροσκάφη και 37 ελικόπτερα, καθώς και 37 άρματα μάχης και 246 θωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τουλάχιστον 246 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν. Ο στρατός πρόσθεσε ότι έχει τη δύναμη να καταστείλει άλλες απειλές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:37