search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34
MENU CLOSE

Μαθήτρια εφευρίσκει «μαγικό» υλικό κατά της λειψυδρίας (Video)

09.08.2016 16:33
Μαθήτρια εφευρίσκει «μαγικό» υλικό κατά της λειψυδρίας (Video) - Media
 
Μια 16χρονη μαθήτρια από τη Νότια Αφρική εφεύρε ένα «μαγικό» υλικό το οποίο μπορεί να αποτελέσει το «φάρμακο» για τη λειψυδρία που πλήττει τη χώρα έχοντας προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία και έχει αναγκάσει χιλιάδες οικογένειες να ζουν με το κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να μείνουν χωρίς νερό.
 
Η Κιάρα Νιργκίν, μαθήτρια Λυκείου, πρόσφατα κέρδισε βραβείο της Google για το πρότζεκτ της, με τίτλο «Όχι Πια Διψασμένες Σοδειές». Μάλιστα, το υλικό που εφηύρε είναι πλήρως αειφόρο και ανακυκλώσιμο, καθώς προέρχεται από τις φλούδες πορτοκαλιού και αβοκάντο.
 
Συγκεκριμένα, η Κιάρα δημιούργησε ένα ΥπερΑπορροφητικό Πολυμερές (Super Absorbent Polymer-SAP) το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει εκατοντάδες φορές περισσότερο νερό από το βάρος του, ουσιαστικά δημιουργώντας ντεπόζιτα νερού για τις καλλιέργειες.
 
Τα συστατικά του υλικού είναι φλούδες πορτοκαλιού και αβοκάντο, οι οποίες όταν αφεθούν στον ήλιο δημιουργούν το SAP, το οποίο μπορεί να σώσει κυριολεκτικά τη χώρα από τη λειψυδρία.
 
Η Κιάρα δήλωσε ότι προχώρησε στο συγκεκριμένο πείραμα επειδή ήθελε να βοηθήσει την κοινωνία της Νότιας Αφρικής και ότι στο μέλλον επιθυμεί να ασχοληθεί με τις επιστήμες υγείας ή με τη μηχανική.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34