search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:38
MENU CLOSE

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τον… σαρκασμό

08.09.2016 10:24
Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τον… σαρκασμό - Media

Η Βόρειος Κορέα απαγόρευσε στους πολίτες της να χρησιμοποιούν εκφράσεις σαρκασμού όταν αναφέρονται στον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ή στο καθεστώς της χώρας σε συζητήσεις που έχουν στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με ασιατικά μέσα ενημέρωσης, ακόμα και η έμμεση κριτική στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει απαγορευτεί, ενώ και η αστυνομία οργανώνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις στην χώρα ώστε να πληροφορήσει τους πολίτες για τον νέο νόμο.

«Ένας κυβερνητικό αξιωματούχος οργάνωσε μια συνάντηση ώστε να ενημερώσει τους κατοίκους αναφορικά σε «εχθρικές πράξεις» από εσωτερικά επαναστατικά στοιχεία» λέει πηγή στην επαρχεία Jagang στο ραδιόφωνο Free Asia’s Korean Service.

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ακόμα και η φράση «για όλα φταίει η Αμερική» μπορεί να θεωρηθεί σαρκαστική καθότι ορισμένες φορές χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα για τη διαφωνία με το καθεστώς της χώρας.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:37