search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Όλα τα βλέμματα της Ευρώπης στραμμένα στην Αθήνα – Καρέ καρέ η επίσκεψη των ηγετών των χωρών του Νότου (Photos)

09.09.2016 16:21
Όλα τα βλέμματα της Ευρώπης στραμμένα στην Αθήνα - Καρέ καρέ η επίσκεψη των ηγετών των χωρών του Νότου (Photos) - Media

Στην Αθήνα στράφηκε σήμερα το βλέμμα της Ευρώπης με τους ηγέτες Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας και Ισπανίας (μέσω εκπροσώπου) να κάθονται μαζί στο τραπέζι.

 

Στην Αθήνα στράφηκε σήμερα το βλέμμα της Ευρώπης με τους ηγέτες Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας και Ισπανίας (μέσω εκπροσώπου) να κάθονται μαζί στο τραπέζι.

Η Σύνοδος αποτελεί πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μια εβδομάδα πριν από την άτυπη Σύνοδο των 27 κρατών-μελών της ΕΕ (πλην της Μ. Βρετανίας) στην Μπρατισλάβα με αφορμή το Brexit, προκειμένου να διαμορφωθεί «ένα νέο όραμα που θα εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες της».

Τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα είναι δρακόντεια, ενώ το ενδιαφέρον από τα διεθνή ΜΜΕ ήταν ιδιαίτερα έντονο. Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, βρίσκονται στο Κέντρο Τύπου που έχει δημιουργηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, για την ειδησεογραφική κάλυψη της Συνόδου.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί), οι οποίοι έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν τη Σύνοδο, ανέρχονται στους 145.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι μέσα ενημέρωσης μεσογειακών χωρών της ΕΕ, εκτός των ανταποκριτών τους, έχουν ειδικές δημοσιογραφικές αποστολές για την αρτιότερη κάλυψη της Συνόδου. Μάλιστα, σημαντική είναι η παρουσία Γερμανών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, γεγονός που αποτυπώνει το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Σύνοδος και για τη Γερμανία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη Σύνοδο (άφιξη ηγετών, κοινές δηλώσεις και παρουσία στο ίδρυμα Στ. Νιάρχος)

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42