search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:25
MENU CLOSE

«Nέα επίθεση στα εργασιακά»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1934
15-09-2016
18.09.2016 03:00
kke_1-16.jpg

Σκληρή δήλωση του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Κυβέρνηση και θεσμοί προετοιμάζουν τη νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, σημειώνει το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων που έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ των δυο πλευρών. 
 
«Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους λεγόμενους θεσμούς για τις ‘‘ουρές’’ της πρώτης αξιολόγησης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων – ανεξάρτητα απ’ το τελικό σχήμα του ‘‘υπερταμείου’’ – αλλά και για την προετοιμασία της νέας επίθεσης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιβεβαιώνουν ότι ο ‘‘οδικός χάρτης’’ που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ έχει διέξοδο μόνο για το κεφάλαιο και τα κέρδη του κι όχι για τον λαό και τις ανάγκες του», τονίζει στο σχόλιό του ο Περισσός. 
 
Σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να χάψει το καινούργιο παραμύθι της ‘‘δίκαιης ανάπτυξης’’ και να είναι ‘‘στο περίμενε’’ της ανεργίας και της φτώχειας, μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ το τραπέζι της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Περισσός, οι «δεσμεύσεις» στον λαό για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άδικους φόρους που δεν καταργούνται, όπως ο ΕΝΦΙΑ, μειωμένες συντάξεις, μισθούς πείνας, συσσίτια και ψίχουλα για λίγους, είναι ομολογία πως η φτώχεια και η κοροϊδία καλά κρατούν.
 
Υποσχέσεις στο κεφάλαιο
Για το ΚΚΕ, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του απευθύνθηκε επί της ουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνοντας υποσχέσεις και δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και ζεστό χρήμα από τα αναπτυξιακά πακέτα. «Μαζί με τη διαβεβαίωση», τονίζει το ΚΚΕ, «πως στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, που άφησαν πίσω τους η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, θα προστεθεί και ό,τι ακόμα κατεδαφίσει η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα πάντα με το αντεργατικό κεκτημένο της Ε.Ε.». 
 
Και καταλήγει το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέροντας πως «η εργατική τάξη, ο λαός, απ’ το ‘‘περίμενε’’ του κ. Τσίπρα μπορεί να περάσει απέναντι από την κυβέρνηση, την Ε.Ε., το κεφάλαιο, να πάρει τη θέση του στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του». 
Σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών που έχει δημιουργηθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. 
 
«Όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, στόχος δεν είναι η ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων και η διαγραφή των χρεών τους, αφού αυτά παραμένουν ακέραια, αλλά να εξασφαλίσει ότι οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους. Η μεγάλη πλειοψηφία, στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης κρίσης και κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα χρέη και νέα καθημερινά αδιέξοδα», σημειώνει ο Περισσός. 
 
Και επιτίθεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέροντας πως η επιδίωξή του για καλλιέργεια ενός φιλολαϊκού προσωπείου «περί δίκαιης ανάπτυξης και ίσης κατανομής των βαρών συντρίβεται κυριολεκτικά στην άγρια φορολόγηση, που παραμένει για τους αυτοαπασχολούμενους από το πρώτο ευρώ, και στις χιλιάδες αναγκαστικές εκτελέσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50