17/11/2019 13:31:38
24.9.2009

Η σελίδα του λοξού

◆Πάμε λοιπόν!

◆Στη μεγάλη πρόβα των περιοδευόντων εκτυπωτών  της πραγματικότητας, όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρις ότου ένας ξεδιάντροπος  θόρυβος,  απ’ αυτούς που κάνουν το βλέμμα να στραγγίζει από την απόγνωση και φανερώνει την ανυπομονησία που δημιουργεί το σφίξιμο, συνοδευόμενος  από μια  δυσοσμία γρήγορης τροφής, περιέλουσε  τον περίγυρο αφήνοντας κάποιους χρωματισμούς αρκετά δυσνόητους για τα υπερώα διαμερίσματα της αντίληψης. Αυτοί οι ήχοι δεν αντιλαμβάνονται ποτέ τη σοβαρότητα των περιστάσεων.

◆Και ανυπέρβλητα τα νοήματα και ανακόλουθη η πραγματικότητα σφάδαζε από τον πόνο, ενώ στη σειρά πέντε έξι ανιχνευτές των απαντήσεων, με πρόσχημα την επαγγελματική τους αλαζονεία, καταχωρούσαν τις λέξεις σε διάταξη για να σχηματίσουν στιχάκια παιδικής αφέλειας με ερωτηματική μορφή.

◆«Γιατί μαμά το αγγούρι είναι μακρουλό»;

◆Και φεύγουν τα μειδιάματα, απελευθερώνονται οι ύβρεις και αποκαλύπτεται η εχθρική διάθεση προς  την οθόνη!

◆Βεγγέρα στη διπλανή πόρτα με διάθεση ειρωνική, σαρκαστική και απορριπτική. Μπίρες στην αρχή να δροσίσει το λαρύγγι και μετά ένα δυνατό οινόπνευμα, για να σοβαρέψουν τα χείλια, να μπορούν να εξεικονίσουν απροκάλυπτα την επέμβαση του σεναρίου.

◆Το σφύριγμα δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Οι ενδεκάδες ίδιες, τραυματισμοί δεν υπήρχαν, το γήπεδο ουδέτερο και το χορτάρι το πράσινο κουρεμένο εξείχε όσο έπρεπε, για να μην εμποδίζει τις κινήσεις των αγωνιζομένων. Οι προπονητές στον πάγκο. Βλέμματα βλοσυρά, σοβαρά, άμυνες σφιχτές, κερκίδες γεμάτες. Το αποτέλεσμα προκαθορισμένο. Θέμα γοήτρου η νίκη. Το πρωτάθλημα είχε χαθεί, άλλωστε,  στις προηγούμενες αγωνιστικές.

◆Παρ’ όλα αυτά συναθροίστηκαν οι οπαδοί να παρακολουθήσουν το θέαμα ορμώμενοι από την αρχέγονη αυτή επιθυμία για επικράτηση.

◆Αναστεναγμοί μακρόσυρτοι, αρνήσεις απογοήτευσης στις αποτυχημένες προσπάθειες. Ορθάνοιχτα μάτια, καρφωμένα στους δεξιοτέχνες της παραπλάνησης της σκληρής πραγματικότητας.

◆Στο μικρό σαλόνι με τα εδέσματα και τα υγρά υποκατάστατα η προσοχή όλων είχε εστιασθεί στους δυο αρχηγούς.

◆Ο ένας ψηλόλιγνος, αθλητικός, με εξαιρετικό σωματότυπο, αλλά με χρόνιο πρόβλημα στις αρθρώσεις. Τίμιος αθλητής με παρελθόν στη θέση του έξω αριστερά και δεξιά, όχι με ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση, πεισματάρης, εγωιστής στις  ενέργειές  του και πατροπαράδοτα καλός στο  ψηλό παιχνίδι. Φιλικός με το περιβάλλον όταν αυτό δεν ενοχλεί και προσηλωμένος στις επιδιώξεις που έχει θέσει χωρίς καμιά διάθεση να ακολουθήσει άλλα μονοπάτια. Απρόβλεπτος στο παιχνίδι  του, μπορεί να χαθεί στο γήπεδο ακολουθώντας τις σκέψεις του. Αγαπητός, εμπνέει με το πρόσωπό του την καθημερινότητα και ελκύει έντονα την τρυφερότητα.

◆Ο άλλος μετρίου μεγέθους, εύσωμος με σωματότυπο αθλητή άρσεως  βαρών, άπειρος παίκτης χωρίς περγαμηνές,  αμυντικός με επιθετικές ιδιότητες επίκτητες. Πολύ καλός στην αφομοίωση συστημάτων, κατά καιρούς έχει εκπλήξει με την ικανότητά του να ξεσηκώνει κινήσεις και φιγούρες βιρτουόζων προσωπικοτήτων και βασιζόμενος στις  δυνατές αρθρώσεις του, να κατορθώνει πλειστάκις να κλέβει την παράσταση, ενώ στην ουσία κρύβεται πίσω από την μπάλα. Αντιληπτική ικανότητα ανύπαρκτη  όσον αφορά στο παιχνίδι των συμπαικτών του μπορεί να μπλεχτεί σε περιπέτειες μη κατανοώντας πλήρως τις  κινήσεις ιδίως των αλλοδαπών ή ακόμα και αυτών των εξελληνισμένων συμπαικτών του.

◆Οι υπόλοιποι συμπαίκτες ήταν απλώς ένα μέρος του παιχνιδιού, έπιαναν τόπο μέσα στο χώρο και άλλοτε εξυπηρετούσαν τη θέση τους ή τη θέση των δυο εξ ορισμού χαρισματικών άσων. Έτσι έμελλε να πηγαινοέρχεται η επικράτηση από τον έναν στον άλλον τον τελευταίο τουλάχιστον αιώνα, μην αφήνοντας κανέναν άλλον επίδοξο  να επιθυμήσει το περιβραχιόνιο.

◆Αμέσως με το  σφύριγμα της λήξης της μικρής αθλητικής αυτής  γιορτής ακολούθησε η καθιερωμένη εκπομπή που θα κατέγραφε τα χιλιόμετρα που έκανε ο κάθε αθλητής, τις ντρίμπλες, τα σουτ έξω και μέσα από την περιοχή και αν βέβαια υπήρχαν διαιτητικά σφάλματα.

◆Και στο μικρό σαλονάκι με το ντιζαϊνάτο κοντό τραπεζάκι τα εδέσματα έχουν λιγοστέψει και τα στόματα είναι κλειστά. Κάτι πάει να πει ο Θοδωρής, να πάει λίγο η κουβέντα στα πολιτικά να γελάσει το χειλάκι, αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση.

◆«Α! Για ακούστε τι είπε ο πρωθυπουργός προχτές», φωναχτά επεμβαίνοντας, προσπάθησε να σπάσει τον πάγο.

◆«Ο αγώνας για τη διαφθορά είναι συνεχής. Έχω αποδείξει ότι δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου».

◆Γύρισαν τα κεφάλια, έσκασε το πρώτο χειλάκι, να και το δεύτερο, να και το τρίτο. Επαναλήφθηκε ο πρώτος θόρυβος και έγινε γέλιο μεγάλο, δυνατό, χαχανητό ανείπωτο.

◆Γέλια και κλάματα μαζί συνεχόμενα, να κρατιούνται οι κοιλιές να βγαίνουν τα μάτια έξω  και να χάνεται η ισορροπία

◆«Παίξε μπάλα ρεεε!»

◆Ακούστηκε δυνατά από το απέναντι μπαλκόνι.

◆«Παίξτε μπάλα ρεεε!»

◆Και μετά τίποτε άλλο.

◆«Παίξτε μπάλα ρε» επανέλαβες κουνώντας το κεφάλι σου, για τα χάλια τους.

◆Για τα χάλια μας!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.