search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:11
MENU CLOSE

Οι «κρίσιμες ώρες» των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ

08.11.2016 17:02
Οι «κρίσιμες ώρες» των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ - Media
 
Το μέγεθος των ΗΠΑ καθώς και οι διαφορετικές ώρες κατά τις οποίες κλείνουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές απαιτούν… οργάνωση για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.
 
Σε γενικές γραμμές, αυτές είναι οι ώρες κατά τις οποίες οι πολίτες, τα ΜΜΕ, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης θα χρειάζεται να είναι σε επαγρύπνηση, προκειμένου να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις.
 
Όλες οι ώρες είναι σε χρόνο Ελλάδος:
 
  • 11 μ.μ.: η ώρα των φημών, των ψίθυρων, των ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών. Μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία, καθώς επί της ουσίας όλα αυτά αποτελούν ευσεβείς πόθους παρά πραγματικές πληροφορίες.
  • 1 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης: κλείνουν οι κάλπες στην Ιντιάνα, την πρώτη Πολιτεία που ολοκληρώνει την εκλογική διαδικασία. Η Ιντιάνα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προεδρική εκλογή, ωστόσο ενδεχομένως το αποτέλεσμά της να καθορίσει αν το Κογκρέσο θα παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων ή θα περάσει στους Δημοκρατικούς.
  • 2 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης: κλείνουν οι κάλπες και αρχίζει η «μάχη της Φλόριντα», ωστόσο τα αποτελέσματα αποκλείεται να δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας, στην πραγματικότητα, υπάρχει η πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα να οριστικοποιηθεί μετά από μέρες. Αν κερδίσει ο Τραμπ, πάντως, παίρνει τεράστια ώθηση για τον Λευκό Οίκο, ενώ αν χάσει, μάλλον… χάνεται. Την ίδια ώρα κλείνουν και οι κάλπες στη Βιρτζίνια και στο Νιου Χαμσάιρ.
  • 2:30 π.μ.ξημερώματα Τετάρτης: τα πράγματα αγριεύουν, καθώς κλείνουν οι κάλπες σε Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα, δύο ακόμα swing states, που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς αν η Κλίντον κερδίσει έστω και τη μία, μπορεί να προετοιμάζεται για την ορκωμοσία της.
  • 3:00 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης: το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια ολοκλήρώνουν την εκλογική διαδικασία. Ο Τραμπ πάλεψε πολύ για αυτές τις δύο -παραδοσιακά Δημοκρατικές- Πολιτείες, καθώς χρειάζεται ένα «διπλό» για να κερδίσει.
  • 4:00 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης: οι εκλογές έχουν τελειώσει σε 40 από τις 50 Πολιτείες. Αν η Κλίντον κερδίζει τις περισσότερες (π.χ. το Μιζούρι και την Τζόρτζια), ενδεχομένως περνά το όριο των 270 εκλεκτόρων και μπορείτε να πάτε για ύπνο. Αν όχι, το ντέρμπι συνεχίζεται.
  • 5:00 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης: κλείνουν οι κάλπες στη Νεβάδα, άλλη μια Πολιτεία που έγινε πραγματική μάχη για τη διεκδίκησή της. Άλλη μια Πολιτεία που ενδεχομένως θα κρίνει τις ισορροπίες στο Κογκρέσο.
  • 6:00 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης: Κάπου εδώ, τα τηλεοπτικά δίκτυα ανακηρύσσουν τον νικητή των εκλογών, καθώς έχει απομείνει να ψηφίζει μόνο η Αλάσκα και αυτή θεωρείται Ρεπουμπλικανική πριν καν αρχίσουν οι εκλογές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:09