search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:06
MENU CLOSE

Η… χνουδωτή επένδυση στην οποία πόνταραν δύο αδέλφια

26.11.2016 13:47
Η…  χνουδωτή επένδυση στην οποία πόνταραν δύο αδέλφια  - Media

 

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου,  όταν η μικρή κόρη ενός ιδιωτικού υπαλλήλου από την Αριζόνα, ζήτησε από τον πατέρα της να της πάρει ένα Hatchimal για τα Χριστούγεννα.

Ο πατέρας, Mike Zappa, αρχικά δεν είχε ιδέα τι είναι αυτό, όμως σύντομα διαπίστωσε ότι τα Hatcimal ήταν ένα νέο παιχνίδι που άρχισαν να ζητάνε σιγά σιγά όλα τα παιδιάκια.

Τι είναι τα Hatchimals;  Πρόκειται για χνουδωτά πλάσματα με μεγάλα μάτια, τα οποία είναι κλεισμένα μέσα σε μεγάλα αυγά. Όταν το παιδί παίξει κρατώντας το αυγό, το Hatchimal αντιδρά και σπάει το «τσόφλι». Αφού αποκαλυφθεί, λειτουργεί στο παιδικό παιχνίδι ως virtual κατοικίδιο. «Είναι τα tamagotchi του 21ου αιώνα», λένε με ενθουσιασμό στελέχη από πολυκαταστήματα παιχνιδιών.

Μόνο που o Mike Zappa, το συνειδητοποίησε πριν καν συμβεί, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο CNN Money: «Είχα ένα προαίσθημα ότι θα γίνει χαμός στις γιορτές με αυτό το παιχνίδι».

Ο Mike είπε στον αδελφό του, Stan, την ιδέα του και την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν όλα τα καταστήματα παιχνιδιών της πόλης τους, αγοράζοντας όλα τα Hatchimals  που βρήκαν. Το άδειασμα των ραφιών από 100 διαθέσιμα Hatchimals τους κόστισαν 5.000 δολάρια και μία φουσκωμένη πιστωτική κάρτα.

Ένα μήνα μετά, τον Νοέμβριο, το Hatchimal είχε γίνει ήδη το πιο περιζήτητο παιχνίδι στις ΗΠΑ και η τιμή του είχε αυξηθεί από τα 50 στα 60 δολάρια. Τα καταστήματα έχουν ανοίξει λίστες αναμονής και οι κατασκευαστές του δεν προλαβαίνουν να φέρνουν νέες παρτίδες από τα εργοστάσια στην Ασία.

Οι αδερφοί Zappa βάζουν τα Hatchimals προς πώληση στο eBay, στην τιμή λιανικής των 60 δολαρίων. Οι προσφορές  όμως έφτασαν μέχρι τα 190 και τα 220 δολάρια, και πουλώντας 30 κομμάτια είχαν ήδη πάρει πίσω τα λεφτά τους. Όταν τα πουλήσουν όλα, το κέρδος τους αναμένεται να έχει φτάσει ακόμα και τα 15.000 δολάρια!

Όσο για τις αντιδράσεις γονιών που τους αποκαλούν εκμεταλλευτές, ο Zappa απαντά: «δεν καθορίζουμε εμείς την τιμή των παιχνιδιών στο eBay. Αυτό που κάνουμε είναι ο καπιταλισμός στα καλύτερά του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42