search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Ηρακλείου – Εκτονώνεται η ένταση (Photos+Videos)

09.12.2016 16:24
Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Ηρακλείου - Εκτονώνεται η ένταση  (Photos+Videos) - Media

 

Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Ηρακλείου και φαίνεται ότι σταδιακά εκτονώνεται η κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι οι αγρότες, αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να βήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας.

Νωρίτερα, υπήρξε μεγαλη ένταση κι επεισόδια. Οι αγρότες, ζητούσαν από τον λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη, που βρισκόταν στο σημείο όπου είναι οι αγρότες, να επιστρέψει το πλοίο Blue Horizon, το οποίο βγήκε από το λιμάνι, μετά τα επεισόδια να φορτώσει τις νταλίκες και να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Στο μεταξύ, στο εκδοτήριο 5 της ναυτιλιακής εταιρίας, λόγω των υλικών που υπάρχουν μέσα στο κτίριο σημειώνονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ορισμένοι δεν επέτρεπαν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την φωτιά ολοσχερώς.

Μέσα στην ένταση και τα επεισόδια ένα άτομο φέρεται να τραυματίσθηκε ελαφρά.

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr ,«όμηροι» των αγροτών κρατούνταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λιμενάρχης είναι τραυματίας (κατ’ άλλους ένιωσε αδιαθεσία) και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι.

Γύρω στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατέφθασαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, ζητώντας να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, αφού, όπως τονίζουν, η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας οδηγεί τα προϊόντα τους στις χωματερές και τους ιδίους στην καταστροφή.

Μετά την άφιξή τους, οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο BLUE HORIZON που βρισκόταν στο λιμάνι και εκτόξευσαν φωτοβολίδες, ενώ από το πλοίο οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι χωρίς να φορτώσει τις νταλίκες, ενώ φωτιά που άναψε σε εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, σβήστηκε αργότερα.

Στο χώρο του λιμανιού συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι αγρότες από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Κουρουμπλής: Το πρωί του Σαββάτου στις 8 θα γίνει η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας

Την εκτίμηση ότι θα πρυτανεύσει τελικά η λογική και θα λάβει τέλος η απεργία της ΠΝΟ έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών. 

 Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αύριο το πρωί στις 8 θα γίνει η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά κι ότι θα πρυτανεύσει η λογική, από τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση». 

 Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερο πλοίο ασφαλείας, ο υπουργός απάντησε ότι σύμφωνα με τον νόμο, αρμόδιο για να πάρει μια τέτοια απόφαση είναι ένα συμβούλιο 29 ατόμων. «Δεν προεδρεύω εγώ», τόνισε.

 «Θεωρώ ότι τα πράγματα έφτασαν σε ένα σημείο που θα καταλάβουν όλοι ότι η ιστορία αυτή πρέπει να κλείσει. Έκανα μια βδομάδα προσπάθειες, γιατί το θέμα που κάνουν απεργία, δεν υπάρχει. Προσπαθώ με διάλογο να κλείσω το θέμα. Από αύριο στις 10 το πρωί θα κρίνετε εμένα», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «αν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν έχει δοθεί λύση, το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:06