search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 06:57
MENU CLOSE

Οι φάλαινες που έχουν τους καρχαρίες για… πρωινό (Video)

16.12.2016 07:32
Θλιβερό: 130 φάλαινες εγκλωβίστηκαν και πέθαναν σε ακτή της Αυστραλίας (Video) - Media

 

 

Σπάνιες εικόνες κατέγραψε ο φωτογράφος Slater Moore που απεικονίζει μία φάλαινα – δολοφόνο να κατασπαράζει έναν καρχαρία.

Το βίντεο είναι σπάνιο γιατί παρά τις πολυετείς παρατηρήσεις δεν είναι γνωστό τι τρώει αυτό το είδος φάλαινας.

Ο φωτογράφος είπε ότι η συγκεκριμένη φάλαινα είναι μέρος μιας ομάδας περίπου 25 φαλαινών και τις τράβηξε κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας που πραγματοποιούσε στον κόλπο του Μοντερέι.

Ο Katlyn Taylor, περιβαλλοντολόγος που παρατηρεί τις φάλαινες, είπε ότι δεν υπάρχει υλικό που να αποδεικνύει τι τρώνε αυτές οι φάλαινες, ειδικεύονται στο κυνήγι καρχαρία και κάποιων ειδών ψαριών και είμαστε πολύ τυχεροί που τις βλέπουμε την ώρα που το κάνουν.

Οι φάλαινες-δολοφόνοι είναι από τα είδη φάλαινας που έχουν εξεταστεί και κατανοηθεί λιγότερο από κάθε άλλο είδος. Συνήθως ταξιδεύουν σε ομάδες από 25 έως 75 άτομα, αλλά έχουν παρατηρηθεί και ομάδες που ξεπερνούν τα 200 άτομα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πολύ δύσκολο να μελετηθούν γιατί κρατούν την αναπνοή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, κολυμπούν πολύ γρήγορα και ταξιδεύουν μακριά από τις ακτές, «αυτό είναι το «διασκεδαστικό» κομμάτι της παρατήρησης, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί» προσθέτουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32