search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:26
MENU CLOSE

«Χαμός» με το ΔΝΤ στη Γερμανία: «Φεύγει» λέει η Blid – «Μένει» υποστηρίζει ο Σόιμπλε

18.01.2017 16:02
«Όχι» του ΔΝΤ στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων - Media
 
Το Βερολίνο αναμένει ότι το ΔΝΤ θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Bild.
 
Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας ανέφερε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για μία συμφωνία χωρίς το Ταμείο. Ομως, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το διέψευσε.
 
«Ακόμη περιμένουμε ότι θα μετάσχει το ΔΝΤ. Για εμάς, έχει δοθεί υπόσχεση για τη συμμετοχή του και αυτή είναι απαραίτητη». Σύμφωνα με την Bild, ο Σόιμπλε σκέφτεται να κληθεί ο ESM Να καλύψει το κενό που θα άφηνε ενδεχόμενη αποχώρηση του Ταμείου.
 
Εκπρόσωπος του ESM δήλωσε στο Reuters: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου το ΔΝΤ να παραμείνει εμπλεκόμενο στην Ελλάδα και να συνεχίσει τη δουλειά εκεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
 
Το δημοσίευμα της Bild ανέφερε ακόμη ότι η Μπούντεσταγκ θα ψήφιζε ένα τροποποιημένο πρόγραμμα, πριν από τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο.
 
Ο Εκχαρντ Ρέχμπεργκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό, του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Μπούντεσταγκ θα έπρεπε να ψηφίσει ένα νέο πρόγραμμα αν αποχωρούσε το ΔΝΤ. «Αλλά δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22