search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 22:55
MENU CLOSE

Σοκ στην Ιταλία: Φασίστας ο αστυνομικός που σκότωσε το «μακελάρη του Βερολίνου» (Photo)

13.02.2017 19:28
Σοκ στην Ιταλία: Φασίστας ο αστυνομικός που σκότωσε το «μακελάρη του Βερολίνου» (Photo) - Media
 
Από την ανακούφιση και το θαυμασμό στο σοκ: ο Ιταλός αστυνομικός που σκότωσε στο Μιλάνο τον Άνις Αμρί, τον μακελάρη της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, αποκαλύπτεται ότι κλίνει στην φασιστική ιδεολογία, όπως και ο έτερος αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του τρομοκράτη.
 
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο αστυνομικός, ο οποίος επρόκειτο να βραβευτεί για την πράξη του, εμφανίζεται σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά, ενώ πέρσι στις 25 Απριλίου, επέτειο της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον Μουσολίνι, ο ίδιος έγραψε στο διαδίκτυο ότι «δεν πρόδωσαν όλοι, κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν πιστοί στη σημαία και να δώσουν τη ζωή τους για αυτή. Ανήκω σε αυτή την Ιταλία και σε αυτούς τους Ιταλούς που δεν πρόδωσαν και δεν παραδόθηκαν».
Η Bild αναφέρει ότι, ενώ αρχικά η γερμανική κυβέρνηση προτίθετο να δώσει στους δύο αστυνομικούς τον Ομοσπονδιακό Σταυρό της Τιμής, το ανώτερο μετάλλιο που δίνεται σε μη στρατιωτικούς, το σχέδιο μπήκε στο συρτάρι μετά τις αποκαλύψεις για τις φασιστικές τάσεις τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 22:54