search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:23
MENU CLOSE

Εμμένει ο Τσαβούσογλου για Γερμανία: Κανείς δεν θα με σταματήσει – Θα πάω

07.03.2017 09:33
Κόκκινο της Ολλανδίας στο αεροπλάνο του Τσαβούσογλου- Δεν επέτρεψε την προσγείωση του - Media

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση Τούρκων ψηφοφόρων στη Γερμανία παρά την απόφαση των τοπικών αρχών να κλείσουν τον χώρο, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση στις σχέσεις των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων με αφορμή την εκστρατεία για το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

«Θα συναντήσω τους συμπολίτες μας απόψε στο Αμβούργο. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πάμε να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με ξένους διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει για τον χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει.

Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας πως οι γερμανικές αρχές δεν έδωσαν την άδεια για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης σε έναν δεύτερο χώρο, όμως τελικά βρέθηκε ένας τρίτος χώρος για να γίνει η συγκέντρωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Κυριακή το Βερολίνο για “φασιστικές ενέργειες” έπειτα από την απόφαση των γερμανικών αρχών να ανακαλέσουν την άδεια για την πραγματοποίηση τριών άλλων συγκεντρώσεων υπέρ του σχεδίου του για μεταρρύθμιση του τουρκικού Συντάγματος και για ενίσχυση των εξουσιών του. Οι προτάσεις του θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο.

Ο Ερντογάν χρειάζεται ισχυρή στήριξη από την τουρκική κοινότητα της Γερμανίας που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους για να διασφαλίσει την ενίσχυση των εξουσιών του, κάτι που όπως ο ίδιος διατείνεται είναι απαραίτητο για την ασφάλεια μιας χώρας που αντιμετωπίζει απειλές από ισλαμιστές και Κούρδους ενόπλους και η οποία ακόμη ανακάμπτει από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Δυτικοευρωπαίοι αξιωματούχοι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον δημοκρατικό έλεγχο. Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, αναζητείται νέος χώρος για τη συγκέντρωση του Τσαβούσογλου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:19