search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:56
MENU CLOSE

Γκάμπριελ: Θα ξαναχτίσουμε βήμα βήμα τις σχέσεις μας με την Άγκυρα

08.03.2017 09:15
Γκάμπριελ: Θα ξαναχτίσουμε βήμα βήμα τις σχέσεις μας με την Άγκυρα - Media

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Τουρκίας συμφώνησαν ότι επιθυμούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά την ένταση που έχει προκληθεί την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οποιεσδήποτε διαφορές και διαφωνίες και να έχουμε, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τη συζήτηση, διότι μόνο τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε, βήμα- βήμα, σε μια κανονική σχέση φιλίας μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων», τόνισε ο Γκάμπριελ.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν όρια «τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται και σε αυτά περιλαμβάνονται οι συγκρίσεις με τη ναζιστική Γερμανία».

«Οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές διότι τα πράγματα είναι τόσο τεταμένα τώρα (…) η επιστροφή στην κανονικότητα είναι αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος ομόλογός μου και εγώ», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:55