search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν – Τα σκάνδαλα που αποκάλυψε

26.03.2017 13:13
Συνελήφθη ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν - Τα σκάνδαλα που αποκάλυψε - Media

 

Ο 40χρονος δικηγόρος, πολιτικός ακτιβιστής και δημοσιογράφος, Αλεξέι Ναβάλνι, συνελήφθη στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με μηνύματα κατά της διαφθοράς.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, που βρίσκονταν στο πλευρό του, συγκεντρώθηκαν γύρω από το περιπολικό, προσπαθώντας να εμποδίσουν τη σύλληψή του.

Ο Ναβάλνι είχε απευθύνει κάλεσμα στους Ρώσους να βγουν στους δρόμους την Κυριακή, για να διαδηλώσουν κατά της διαφθοράς και να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όμως το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ήταν παράνομη η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στο κέντρο της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, ο πολιτικός ακτιβιστής είχε καταγγείλει πρόσφατα ότι ο Μεντβέντεφ, μέσω ύποπτων συναλλαγών, έχει καταφέρει να χτίσει μία οικονομική αυτοκρατορία και στα αποκτήματά του συμπεριλαμβάνονται ένα πολυτελές γιωτ και αμπελώνες. Μάλιστα, η παρουσίαση της έρευνάς του στο youtube έχει ήδη συγκεντρώσει 11 εκατομμύρια views.

Σε tweet που έκανε μετά τη σύλληψή του ο 40χρονος ενημέρωσε ότι είναι καλά, προτρέποντας τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.

Στον Ναβάλνι, που θεωρείται ο μεγάλος εχθρός του Πούτιν, έχει απαγορευτεί να βάλει υποψηφιότητα στις ρώσικες προεδρικές εκλογές απέναντι από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με δικαστική απόφαση, παρόλο που ηγείται πολιτικού κόμματος.

Από το 2011, ο Ναβάλνι προβαίνει σε αποκαλύψεις για θέματα διαπλοκής του Κρεμλίνου, μέσω του μπλογκ του και του καναλιού του στο youtube. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:03