search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:24
MENU CLOSE

Η γκάφα Ρωμανού, η απρονοησία του ξάδερφου Κασσελάκη, το κάζο ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και η αναμονή εκλογοδικείου για Σπαρτιάτες

26.04.2024 06:06
romanos – kasselakis – stigkas 54- new

Καλημέρα σας

Σαν πολλά είναι τα αυτογκόλ που μαζεύονται σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Και είμαστε ακόμα 6 εβδομάδες από τις κάλπες. Πάμε για… ρεκόρ δηλαδή, αν συνεχίσουν έτσι τα κόμματα, κυρίως τα μεγάλα.

Για παράδειγμα η γκάφα έγινε από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, τον Νίκο Ρωμανό.

Ο οποίος βγήκε από το πρωί της Πέμπτης στα περβάζια και ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διώξει από το ευρωψηφοδέλτιο τον Βασίλη Κασσελάκη, τον προεδρικό ξάδερφο.

Τι είχε πει ο ξάδερφος; Ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών που αποκλείστηκαν από τις ευρωεκλογές είναι… ευπρόσδεκτες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ξάδερφος δεν είχε υπολογίσει την επίσημη γραμμή του κόμματος, η οποία εκφράστηκε από τον πρόεδρο, τον ορίτζιναλ Κασσελάκη και περίπου αποτυπώνεται με μία λέξη… «μακριά»!    

Κι ενώ τα είχε κάνει μούσκεμα ο Κασσελάκης ο Β’, την πατάει και ο Ρωμανός. Πάνω που φώναζε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει ο Τάκης ο Θεοδωρικάκος, έμπειρο και δυνατό στέλεχος της ΝΔ, και λέει τα ίδια και πιο προχωρημένα από αυτά που είχε δηλώσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ ο ξάδερφος Κασσελάκης είχε πάρει γραμμή από την Κουμουνδούρου να τα μαζέψει (και να μαζευτεί γενικώς) με αποτέλεσμα να μείνει οφσάιντ ο Ρωμανός προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Για την ιστορία, οι γνώμες στη ΝΔ για τον εάν ο Θεοδωρικάκος «την πάτησε», ή επέλεξε συνειδητά να πει την άποψή του αδιαφορώντας για τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς του κόμματός του, διίστανται…

Εμένα σαν… «μήνυμα» μου φάνηκε.

Για όλα φταίει το όνομά του

Με τον Βασίλη τον Κασσελάκη βέβαια, ο συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λήξει.

Ο προεδρικός ξάδερφος προσπαθεί να κάνει καριέρα με το επίθετό του. Με αυτό κατάφερε να πάρει το χρίσμα στις προκριματικές του κόμματος και με αυτό αυξάνει τώρα την αναγνωρισιμότητά του. Όλοι έχουν μία περιέργεια εάν τελικά αυτό το όνομα κρύβει κάποιο… άγιο δισκοπότηρο!

Αλλά μάλλον εδώ ισχύει ο τίτλος από τη γνωστή ταινία «για όλα φταίει το όνομά σου».

Δεν κάνουν όλοι για την πολιτική, μόνο και μόνο επειδή φέρουν ένα όνομα – καλό είναι να μην αρχίσουμε τα παραδείγματα και στεναχωρηθούμε.

Επειδή πάντως ρώτησα, καθότι είχα την απορία, μου διέψευσαν ότι αποτελεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο επιθυμία του προέδρου να δοθεί γραμμή στο κόμμα για στήριξη του προεκλογικού αγώνα του ξαδέρφου, έναντι άλλων υποψηφίων…

Ναυάγιο στην Θερμαϊκό

Στη Χαριλάου μελετούσαν όλη την Πέμπτη τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τα δημοτικά πράγματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Καλά ξεκίνησε ο Αγγελούδης, λιγότερο καλά ο Δούκας, πρέπει να σας πω.

Η έρευνα όμως είχε και στοιχεία για τις ευρωεκλογές. Και στη Θεσσαλονίκη δείχνει πέμπτο (!!!) το ΠΑΣΟΚ. Κάτω και από το ΚΚΕ – εννοείται και από τον Βελόπουλο ο οποίος παίζει τη δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το οξύμωρο είναι να έχει κερδίσει ο πασοκογενής Αγγελούδης το δήμο της Θεσσαλονίκης, αλλά το ΠΑΣΟΚ να καταποντίζεται! Είναι… κατόρθωμα αυτό από τα λίγα.

Συμπέρασμα; Η μεταγραφή Ζαγοράκη δεν τραβάει και η σύγκρουση με τον Καστανίδη έχει κόστος!

Υποθέτω ότι κάτι τέτοιες στιγμές μπορεί και να σκέφτονται στη Χαριλάου ότι θα ήταν καλύτερα ο Βενιζέλος να τράβαγε ευθεία όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος, παρά να κάνει δεξιά όπως επέλεξε τελικά.

Περιμένει στοιχεία το εκλογοδικείο

Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ η αναμενόμενη απόφαση του εκλογοδικείου για να βγει παράνομη η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις περσινές εθνικές εκλογές είναι ίσως η πιο σημαντική που έχει βγάλει το συγκεκριμένο δικαστήριο εδώ και δεκαετίες, δεν… «κουνιέται φύλλο»!

Με άλλα λόγια, βλέπω να υπάρχει μία ησυχία που είναι αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην σύγχρονη πολιτική ιστορία και θα περίμενα πιο έντονες συζητήσεις – άλλωστε οι γνώμες των συνταγματολόγων είναι αντικρουόμενες.

Αρμόδιες πηγές πάντως με ενημέρωσαν ότι μέσα στον Μάιο θα εκδοθεί η απόφαση.

Μέχρι τότε οι Σπαρτιάτες, καίτοι έχουν θεωρηθεί ως οργάνωση με πραγματικό αρχηγό τον Κασιδιάρη θα συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής. Είναι νόμιμη αυτή η συμμετοχή, αν και πολιτικά και ηθικά παράδοξη.

Το εκλογοδικείο έχει κάνει δύο συνεδριάσεις μέχρι τώρα, αλλά αναμένει «κάποια στοιχεία», για να καταλήξει στην απόφασή του. Διότι το κρίσιμο δίλημμα εδώ είναι «διανομή των εδρών στα άλλα κόμματα ή εκλογές;».

Διαβάστε επίσης:

Διανομή εδρών ή εκλογές για τους Σπαρτιάτες, οι ανακατατάξεις στην ακροδεξιά, το 20% του Κασσελάκη και τα γκάλοπ για ΠΑΣΟΚ

Οι αποφάσεις Αρείου Πάγου-εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες, το γκελ του Κασσελάκη, η «μαύρη βίβλος» του Αλέκου και τα Επείγοντα του ΠΑΣΟΚ

Το σκάφος του Κασσελάκη, η επανασύνδεση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου και δύο μηνύματα από τα γκάλοπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:23