search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:07
MENU CLOSE

Το σκάφος του Κασσελάκη, η επανασύνδεση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου και δύο μηνύματα από τα γκάλοπ

23.04.2024 06:03
kalxas-121113

Καλημέρα σας

Ενοικιασμένο είναι το σκάφος με το οποίο περιοδεύει στα νησιά ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως έμαθα. Και τα έξοδα έχουν μπει στις δαπάνες του κόμματος για την προεκλογική εκστρατεία. Κοίταξαν δηλαδή εκεί στην Κουμουνδούρου να τα κάνουν όλα ωραία και καθαρά για να μην έχουν μουρμούρες και σπερμολογίες και κυρίως να μην μπλέξουν πάλι όπως με την περίπτωση των εταιριών του προέδρου, που όλο εξηγήσεις δίνουν και όλο εξηγήσεις τους ζητάνε.

Στην αρχή μάλιστα η πρόθεση ήταν να νοικιάσουν ένα μικρότερο σκάφος, αλλά μετά, όταν μπήκαν και μακρινοί προορισμοί στο πρόγραμμα, αλλά αποφασίστηκε να συνοδεύει τον πρόεδρο και το αναγκαίο σταφ, που θα επικοινωνεί τις επισκέψεις και τα όσα διαδραματίζονται σε κάθε νησί, επιλέχθηκε ένα μεγαλύτερο.

Το μόνο κακό είναι ο… καιρός. Παρότι δεν είναι η χειρότερη περίοδος για ταξίδια στο Αιγαίο, η αποστολή έπεσε σε αέρηδες.

Ίσως ο ναύαρχος Αποστολάκης θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερες προβλέψεις, αλλά ως ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού υπερεκτίμησε μάλλον τις δυνατότητες και του σκάφους και του πληρώματος.

Εξομάλυνση

Σημάδια επαναπροσέγγισης διαφαίνονται στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας.

Βλέπετε δεν γίνεται να πάει η ΝΔ στις ευρωεκλογές με ανοιχτό το μέτωπο με την ιεραρχία.

Η χθεσινή δήλωση του Ιερώνυμου, με την οποία καταδίκασε τις επιθέσεις σε πολιτικούς (με αφορμή το χαστούκι στη γαλάζια βουλευτή Δεληκάρη από φανατική της ΝΙΚΗΣ) ήταν μία σαφής κίνηση καλής θέλησης.

Μετά από αυτό πέσανε τα τηλέφωνα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αβροφροσύνες και λόγια φλογερά, ανάκατα με υποσχέσεις αιώνιας αγάπης και προέκυψε η κοινή επίσκεψη του αρχιεπισκόπου με τον Μητσοτάκη την Παρασκευή στη Θήβα.

Για να ενισχυθεί το θετικό κλίμα, σήμερα θα επισκεφτεί ο αρχιεπίσκοπος τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο υπουργείο Παιδείας.

Η ημερομηνία της συνάντησης ήταν ανοιχτή με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή εδώ και καιρό, αλλά θεωρήθηκε καλύτερο να γίνει αυτή τη χρονική στιγμή για να εκπέμψουν και οι δύο πλευρές ένα μήνυμα συνεννόησης και συνεργασίας.

«Μην μαλώνετε, να είστε αγαπημένα»…

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν χθες το μεσημέρι έμαθα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σκοπός ήταν να συντονιστούν, να «δεθούν» ως ομάδα, που λένε και στο ποδόσφαιρο, καθώς και να συνδιαμορφώσουν ένα πλαίσιο συμπεριφοράς και… ευγενούς άμιλλας. Για να μην το παιδεύουμε και με αφορμή το χθεσινό παράδειγμα από τη ΝΔ (με τη Χριστοφιλοπούλου να χαρακτηρίζει σχεδόν ανοιχτά ακροδεξιό τον Μπελέρη), η βασική οδηγία ήταν να μην αφήνει την παραμικρή αιχμή ο ένας για τον άλλο. Να εκπέμπουν μία εικόνα σύμπνοιας και τα όποια προβλήματα ή παράπονα έχει ο καθένας ή καθεμιά υποψήφια να την εκφράζουν αρμοδίως.

Βλέπετε ο ανταγωνισμός είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλος, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα περισσότερα κόμματα, οπότε δεν αργεί να γίνει το κακό και να δοθούν… δικαιώματα.

Όταν ο Κασσελάκης λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σοκάρει το πολιτικό σκηνικό στις 9 Ιουνίου, δεν εννοεί να σοκάρει ο ένας Συριζαίος τον άλλο.

Υψηλά ποσοστά, αλλά με αστερίσκους

Να σας πω και μερικά νέα στοιχεία από τα κυλιόμενα γκάλοπ, καθότι θα έχουμε πολλές ανατροπές και πολλά ενδιαφέροντα από τούδε και στο εξής. Είναι άλλωστε και το πεδίο ευμετάβλητο.

Μαθαίνω ότι τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετές έρευνες τον βρίσκουν παραπάνω απ’ όσο τον δίνουν. Και δεν τον δίνουν όσο τον βρίσκουν διότι υπάρχει έντονο το στοιχείο της αβεβαιότητας ως προς τη συμμετοχή στις εκλογές όσων δηλώνουν τώρα πως ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό νέοι ψηφοφόροι, καθώς και πολίτες με χαλαρή σχέση με την πολιτική, που γοητεύονται όμως τώρα με τον Κασσελάκη και το σκέφτονται να πάνε στις κάλπες. Αλλά όσο εύκολα λένε «ψηφίζω Κασσελάκη», άλλο τόσο μπορεί να προτιμήσουν τα μπάνια, σύμφωνα με την ποιοτική προσέγγιση των ερευνών αυτών.

Τα έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν

Το δεύτερο είναι η λεγόμενη «κρυφή ψήφος» προς τον Βελόπουλο. Θεωρείται ότι πολλοί δυσαρεστημένοι δεξιοί θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους πηγαίνοντας στον Βελόπουλο, αλλά δεν θέλουν να το λένε κιόλας.

Αυτό μου θυμίζει τις παραστάσεις του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος ρωτούσε ποιος ψηφίζει δεξιά και όταν έβλεπε κάποιον να σηκώνει το χέρι του έδινε συγχαρητήρια που δεν ντρεπόταν να το πει!

Διαβάστε επίσης:

Η πρόκληση Μητσοτάκη, το νέο «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, η σχέση Κασσελάκη με Ζωή, ο Μπελέρης και το κλάμα της Μπεκατώρου

Οι προβλέψεις του Αμερικανού συμβούλου Γκρίνμπεργκ, το κάζο με τον Παπανώτα, τα ζόρια στο Ελληνικό και τα εκατομμύρια στον Μυτιληναίο

Οι εκπλήξεις του Κασσελάκη, το ιερό ραντεβού του Παπασταύρου με Ιερώνυμο και οι «επιτυχίες» Σκυλακάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:05