search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:47
MENU CLOSE

Οι εκπλήξεις του Κασσελάκη, το ιερό ραντεβού του Παπασταύρου με Ιερώνυμο και οι «επιτυχίες» Σκυλακάκη     

18.04.2024 06:02
kasselakis papastavrou- ieronymos 887- new

Καλημέρα σας.

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Στέφανος θα ανακοινώσει… ΤΟ μεγάλο όνομα για το ευρωψηφοδέλτιο.

Καθίστε αναπαυτικά, γιατί είναι βέβαιο ότι από έκπληξη σε έκπληξη μας πάει ο President.

Όχι, δεν πρόκειται να μπουκάρει σε καμιά εκκλησιά για να πει το «Πιστεύω» και στα ελληνικά, δεν πρόκειται να ανακοινώσει -και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ– ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία -κατά τον ίδιο- αφού με αυτά και με άλλα, οι πούροι Συριζαίοι, έχουν πέσει τάβλα.

Κόμμα ΣΥΡΙΖΑ;; Ελάτε τώρα, αυτό είναι παρελθόν.

Το κρυφό, ιερό ραντεβού του Σταύρου

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. πήραν τον δρόμο του σταυρού, αλλά και του… Σταύρου! Το λέω με την έννοια, ότι ο Σταύρος Παπασταύρου τίθεται επικεφαλής του κλιμακίου για την καμπάνια του Μπελέρη, (μαζί με τους Βορίδη και Άδωνη).

Ως εδώ καλά(;), αλλά ο Μητσοτάκης αιφνιδιάστηκε που ο Παπασταύρου με δική του πρωτοβουλία -και χωρίς να τον ενημερώσει -πήγε με τον γιό του Μπελέρη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να πάρει την ευλογία του. Ευλόγησον μεν, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα το, «το πολύ κύριε ελέησον…».

Ξεματιάστρα για τον πρόεδρο Νίκο

Από την άλλη, ο αρχηγός Ανδρουλάκης αντί να ασχολείται με τους χοχλιούς, μήπως πρέπει να βρει καμιά ξεματιάστρα;

Γιατί κάτι δεν πάει καλά. Έχει πολύ καλή ομάδα, καλούς υποψήφιους ευρωβουλευτές, ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή ατζέντα, αλλα οι δημοσκοπήσεις τού δείχνουν χαμηλό βαρομετρικό.

Και που να σφίξουν και οι ζέστες!

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου βλέπω να τίθεται θέμα ηγεσίας, άσε που το πρόλαβε και το έβαλε ο ίδιος λέγοντας, ότι η τρίτη θέση θα είναι αποτυχία. Οπότε, θα τους πει, ρε σύντροφοι εγώ το είπα πρώτος, τι μου το θέτετε; «Το τίθω, το τίθω» -που έλεγε και η κορυφαία Άντζελα- θα του πει εκ των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ, εάν έρθει τρίτο κόμμα. Όμως, νωρίς είναι ακόμα. Ας έρθει το Πάσχα στην Τήνο -που του αρέσει-να ανάψει καμιά λαμπάδα στο μπόι του (μας) που υπάρχει.

Ενθουσιωδώς στις αποτυχίες ο Σκυλακάκης  

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στο συνέδριο για τους Ωκεανούς, τις θάλασσες και… τις πέντε ηπείρους -η κάτι τέτοιο- που έγινε στο ίδρυμα Νιάρχος.

Να είστε βέβαιοι ότι τον άκουσαν με μεγάλη προσοχή μετά την… τεράστια επιτυχία να τα κάνει μπάχαλο στην ενέργεια, στο νομοσχέδιο για τα εκτός σχεδίου, στα άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε των λογαριασμών ρεύματος. Εδώ ταιριάζει η φράση που έλεγε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «επιτυχία είναι η ικανότητα να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία με αμείωτο ενθουσιασμό». Δεν ξέρω πού μπορεί να εντοπίσει κανείς κάποια επιτυχία του Σκυλακάκη, αλλά ο υπουργός (παρ)Ενέργειας πηδάει από αποτυχία σε αποτυχία με ενθουσιώδη τρόπο.

Έγκλημα σε βάρος των ελληνικών

Να βλέπεις μία γενική γραμματέας και να έχει πάρει ψηλά τον αμανέ, να μη συνεργάζεται αρμονικά με τους συνεργάτες της και να επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, λες ή θα διορθωθεί, η θα αλλάξει δουλειά – εκτός κι αν πεις ότι έτσι είναι ο άνθρωπος και ξεμπερδέψεις.

Αλλά δεν είναι μόνο όλα αυτά τα παραπάνω, όταν μιλάμε για την Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα. Η οποία ανέβασε στο instagram ένα σημείο από τη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής για το σωφρονιστικό σύστημα και έγραψε τον εγκλεισμό, τελείως λάθος.

«Εγκλισμός» έγραφε στο κείμενο που ανέβασε, όμως μάλλον θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός γράφεται με ει και όχι με ι…

Τώρα, Μπαμπινιώτη χρειάζεται, Μητσοτάκη χρειάζεται, δεν είμαι… μέντιουμ για να το ξέρω.

Βρε, τι… έγκλοιμα μεγάλο κάναμε» που λέει ο μέγιστος Γιάννης Πάριος – η επιλογή της (αν)ορθογραφίας είναι προφανώς σκόπιμη…

Είναι ο Κασσελάκης… Άρης Βελουχιώτης;

Να επιστρέψουμε και να κλείσουμε – τι να κλείσουν δηλαδή, μόλις τώρα ανοίγει το κανονικό κεφάλαιο “Κασσελάκης“- με τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των απανωτών αναπάντεχων δηλώσεων του προέδρου.

Μαθαίνω λοιπόν ότι για να δώσουν ένα ιστορικό και ιδεολογικό υπόβαθρο στην άποψη του Κασσελάκη πως το σύνθημα “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” ανήκει και στην αριστερά, παραπέμπουν από το επιτελείο του στην ιστορική ομιλία του… Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία το 1944! Εκεί όπου ο ηγέτης του ΕΛΑΣ είχε πει πολλά για το τρίπτυχο, απορρίπτοντας τότε τις κατηγορίες ότι οι κομμουνιστές είναι κατά της πατρίδας, δεν υπολογίζουν την οικογένεια και θα καταργήσουν τη θρησκεία.

Εκείνη η ομιλία έχει πράγματι ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά στο μεταξύ έχουν γίνει τόσο και τόσα. Και το συγκεκριμένο σύνθημα έλαβε μία συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική σημασία. Σε λίγο προβλέπω να νιώθει δικαιωμένος ο Αυτιάς, που εισήγαγε χωρίς περιστροφές το σύνθημα στην προεκλογική αντιπαράθεση… Ανοίγεις δρόμους Γιώργο!

Διαβάστε επίσης:

Καιρίδης «χωρίς σύνορα», η «κόντρα» Μπελέρη – Πύρρου, οι εκπλήξεις Ανδρουλάκη, το γαλάζιο άγχος με τον πιστό Κασσελάκη και η Δαμανάκη

Ποιοι κέρδισαν το στοίχημα «Μπελέρη, το γλουπς στον Μητσοτάκη, η υπουργοποίηση Βαρβιτσιώτη (του …Θωμά) και ο… star Κασσελάκης

Η απουσία Μητσοτάκη από τους Δελφούς, ο Μπελέρης, οι ανατρεπτικές θέσεις Κασσελάκη και οι ερμηνείες για Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12