search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Καιρίδης «χωρίς σύνορα», η «κόντρα» Μπελέρη – Πύρρου, οι εκπλήξεις Ανδρουλάκη, το γαλάζιο άγχος με τον πιστό Κασσελάκη και η Δαμανάκη

17.04.2024 06:42
kalxas new

Καλημέρα σας

Δεν έχει αναδειχθεί ακόμα στην πραγματική του διάσταση, αλλά το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, μοιάζει και πάλι απειλητικό.

Μετά την τραγωδία στην Πύλο, ουσιαστικά δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα αποτρεπτικό. Βέβαια υπήρχε η υπερβολή της μηδενικής ανοχής και της πάση θυσία απώθησηw. Κάπως έτσι χάθηκε ο έλεγχος – από την ανάποδη – kai βρέθηκε η χώρα να απολογείται για ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κατά προσφύγων.

Με αποκορύφωμα το ναυάγιο στην Πύλο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα έχει στο μικροσκόπιο τη χώρα (την κυβέρνηση στην πραγματικότητα) και κάπως έτσι ο Καιρίδης έχει μείνει χωρίς το περιβόητο αποτρεπτικό δόγμα, με το οποίο πολιτεύτηκε η παράταξή του επί χρόνια.

Τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γέμισαν και ουδείς μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια.

Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική ανοικτών συνόρων και κατάφεραν μία πολιτική «δίχως σύνορα». Κατόρθωμα, δεν λέω…

Η ιστορία Μπελέρη αιφνιδίασε τον Πύρρο Δήμα   

Μεγάλο μπλέξιμο εκεί στην ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη – αυτό είναι εμφανές, θα το διαβάσετε και σε άλλες στήλες.

Αλλά εκείνος που έμεινε κάπως… «παγωτό» – ή μάλλον «κάτω από τη μπάρα» – από την κίνηση του Μαξίμου είναι ο Πύρρος Δήμας.

Ο οποίος βλέπει ότι σε ένα βαθμό θα μοιραστεί με τον Μπελέρη το ίδιο ακροατήριο. Για την ακρίβεια, κινδυνεύει να χάσει ένα κοινό, το οποίο τώρα θα βρει πιο αυθεντική εκπροσώπηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο Πύρρος βέβαια έχει ευρύτερη «απεύθυνση», που έλεγαν παλιά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως και να το κάνεις, η παρουσία Μπελέρη βάζει αρκετά παραπάνω κιλά στη μπάρα των εκλογών!

Για την ιστορία να σας μεταφέρω ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πέσει στα πασοκικά τραπέζια το όνομα του Πύρρου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Ματαίως όμως ο χρυσός ολυμπιονίκης περίμενε πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και κάπως έτσι τον «έκλεισε» η ΝΔ.

Οι εκπλήξεις Ανδρουλάκη

Μιας και ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, όλοι αναμένουν την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Νίκο των ονομάτων που θα συμπληρώσουν τις τελευταίες 8 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο.

Φυσικά και δω μιλάνε για εκπλήξεις, άσσους από το μανίκι – κρίμα που κάνει αφόρητη ζέστη, που επιβάλλει κοντομάνικο – και… μεταγραφές.

Κρατάω δύο φήμες που λένε για αγρότη από τη Θεσσαλία, που ήταν κοντά στο ΚΚΕ και για δημοσιογράφο.

Ο θρησκευόμενος Κασσελάκης νέο άγχος για τη ΝΔ

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ιδίως κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες – επιστρέφει σήμερα – έχουν σοκάρει το παραδοσιακό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και κείνους που δικαιολογούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για το σεβασμό που έδειχνε στην εκκλησία.

Ο Κασσελάκης βέβαια δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Προφανώς δεν περίμεναν ότι πράγματι θα έχει μία τέτοια σύνδεση με την εκκλησία και μία έντονη διάθεση να εκφράζεται – έφτασε να ψέλνει μάλιστα!

Αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι! Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα το έχει η ΝΔ με όλα αυτά.

Κρατήστε τούτο: Παρατηρείται σε κάποιες μετρήσεις των τάσεων κοινής γνώμης, ότι υπάρχει έστω και δειλά μία απευθείας μετατόπιση δυσαρεστημένων κεντρογενών ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς λόγω Κασσελάκη! Ρεύμα ή ιδιαιτέρως αξιοσημείωτα κινητικότητα δεν εντοπίζεται ακόμα.

Αλλά, όπως λέει και ο ίδιος ο Κασσελάκης, μπορεί να εκπλήσσει διαρκώς.  

Ο στόχος της Μαρίας  

Η (επαν)εμφάνιση της Μαρίας Δαμανάκη έχει μπει στο μικροσκόπιο πολλών αναλυτών.

Η πρώην κοινοτική επίτροπος έδωσε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής και είπε πολλά.

Μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ότι η δυσκολότερη περίοδος που έχει ζήσει δεν ήταν η δικτατορία – πού να θυμάται τώρα τέτοια πράγματα ε;-, αλλά όταν ξυπνούσε κάθε πρωί και κοιτούσε, λέει, τους FT να δει εάν η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ!  

Δεν διευκρινίζει εάν εννοεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον δεν αναφέρεται σε άλλη.

Γιατί είχε αγωνία όμως; Μόλις πρόσφατα, με την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Σόιμπλε, επιβεβαιώνεται ότι ήδη από το 2013 ο Τσίπρας δεν είχε καμία διάθεση για Grexit. Δεν μπορούσε άραγε η συμπαθής Μαρία να κάνει μία απλή ερώτηση στον Βόλφγκανγκ – στη Ευρώπη ήταν άλλωστε χρόνια, θα έβρισκε τον τρόπο – ώστε να μην κοιμάται και ξυπνάει με αυτό το άγχος;

Με βάση και αυτή την αιχμή της Δαμανάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αναλυτές εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα κάνει άνοιγμα στον Μητσοτάκη και πως ο πραγματικός της στόχος είναι να μπει στης συζήτηση για την διαδοχή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου το 2025.

Θεωρώ τα σενάρια αυτά, αρκετά ευφάνταστα. Αλλά τα κρατάω καλού κακού, καθώς η Μαρία ξέρει από πολιτική αν μη τι άλλο…

Διαβάστε επίσης

Η απουσία Μητσοτάκη από τους Δελφούς, ο Μπελέρης, οι ανατρεπτικές θέσεις Κασσελάκη και οι ερμηνείες για Ανδρουλάκη

Η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, το ρίσκο του Ανδρουλάκη, η έκπληξη από Κασσελάκη, η μάχη της Μακεδονίας και η έρευνα για τα ψηφιακά

Το silver alert του Μαξίμου για υπουργούς, οι tiktokers και influencers ως άγνωστος Χ των ευρωεκλογών και η κατάρα της… Εύας στο ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34