search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Το silver alert του Μαξίμου για υπουργούς, οι tiktokers και influencers ως άγνωστος Χ των ευρωεκλογών και η κατάρα της… Εύας στο ΠΑΣΟΚ

11.04.2024 06:01
kalx thu

Καλημέρα σας.

Ενώ έχουμε μπροστά μας ακόμα δυο μήνες για τις ευρωκάλπες, η πολιτική αντιπαράθεση φουντώνει μάλλον υπερβολικά – ακόμα και για τα ειωθότα της χώρας!

Και διαβλέπω ότι εκεί γύρω στα μέσα Μαΐου θα χτυπήσει κόκκινο – κι όποιος αντέξει μέχρι τότε, αλλά και για την τελική ευθεία.

Μέχρι τώρα τα θέματα που είναι στην προεκλογική ατζέντα, είναι τα Τέμπη, η ακρίβεια, οι υποκλοπές, τα email της Ασημακοπούλου, αλλά κάτι μου λέει ότι ετοιμάζονται για να πέσουν στην αγορά θέματα που «καίνε».

Τώρα, ποιον ή ποιους θα κάψουν θα το δούμε.

Αγνοούνται υπουργοί…

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ετοιμάζουν να σηκώσουν silver alert για ορισμένους υπουργούς.

Για την ακρίβεια όχι ορισμένους! Αλλά για τους τους περισσότερους, που κρύβονται από τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιόφωνα!

Όπως μας είπε συνεργάτης του Μητσοτάκη, «δεν βάζουν πλάτη» (γιατί, πρώτη φορά είναι;).

Προσέξτε εδώ, πως τους «φωτογραφίζουν» – πάσα αντιστοίχιση δεκτή!

⁃ Ο ένας κρατάει … Άμυνα

⁃ Η μια κάνει… Τουρισμό

⁃ Ο άλλος αγναντεύει τη… Θάλασσα.

⁃ Ο έτερος, λες και κάνει… Οικονομία δυνάμεων.

⁃ Η άλλη θέλει να νιώθει… Ασφαλής.

⁃ Ο άλλος λέει, δεν πουλάω… Προστασία σε κανέναν.

⁃ Ο επόμενος, μόνο όταν… σκάει θέμα του ζητά άσυλο στα πρωινά παράθυρα.

⁃ Ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς που πιάνει και υφυπουργούς – μην νομίζετε ότι αυτοί περνούν.

Απ’ ό,τι βλέπω, ο Μητσοτάκης στον ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές, δεν θα ανακατέψει απλώς την τράπουλα, αλλά θα πρέπει να πάρει καινούργια.

Ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν

Οι δημοσκόποι σηκώνουν ψηλά τα χέρια με τις φετινές ευρωεκλογές. Όχι, δεν είναι πως δεν καταγράφουν τις τάσεις και μάλιστα έχοντας πάνω κάτω κοινά ευρήματα και συμπεράσματα στις περισσότερες έρευνες.

Αλλά κρατούν μία πισινή για τη σύνθεση του εκλογικού σώματος, που θα προσέλθει στις κάλπες.

Οι ευρωεκλογές είναι περίεργη αναμέτρηση. Χαλαρή μεν, αλλά προσφέρεται και για… τρολάρισμα (στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και κατά προτίμηση στις εκάστοτε κυβερνήσεις).

Σημειώνω για τη στατιστική ότι κυβερνών κόμμα έχει να κερδίσει ευρωεκλογές από το… 2004 – ήταν η ΝΔ και τότε.

Φυσικά δεν γεννάται θέμα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, αλλά οι διαθέσεις και οι τάσεις που συχνά επικρατούν σε αυτές τις συνθήκες, έχουν ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα και τους ακριβείς συσχετισμούς που βγάζουν.

Στην ουσία: Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα πάνε να ψηφίσουν οι… tiktokers, influencers και γενικά όσοι συνηθίζουν να εκφράζονται κυρίως από τα σόσιαλ μίντια.

Αυτός είναι και ο άγνωστος Χ, που λένε αυτών της ευρωκάλπης που έρχεται.

Και καταλαβαίνετε ποιον ή ποιους μπορεί να ευνοήσει μία αυξημένη συμμετοχή αυτών των ομάδων.

Βάζω στοίχημα ότι αν ήταν στο χέρι του Κασσελάκη, ευχαρίστως θα θεσμοθετούσε ως κανονική ψήφο, τα… like!

Η… κατάρα της Εύας  

Κοιτούσα το ευρωψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης – δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της τελικής λίστας, καθώς άφησε 8 κενές θέσεις για εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Βασικό συμπέρασμα; Ότι χτύπησε η… «κατάρα» της Εύας Καϊλή!

Εξηγούμαι: Διαπίστωσα ότι ενώ υπάρχουν πολλές δυνατές υποψηφιότητες ανδρών, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες. Αν εξαιρέσει κανείς την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ρόζα Βρεττού, με δυσκολία βρίσκει κάποιος γνωστά ονόματα και με πολιτική εμπειρία. Η Άννα Βερούλη είναι φυσικά γνωστή, αν και στον πολιτικό στίβο έχει κάνει ελάχιστα, ενώ θα ξεχώριζα από τα νέα πρόσωπα την κοινωνιολόγο με ειδίκευση στα εργασιακά Μαριζέτα Αντωνοπούλου, τη δικηγόρο Αικατερίνη Ρίζου, ίσως και την Έφη Δαφέρμου.

Αντίθετα, οι άνδρες στο ευρωψηφοδέλτιο έχουν ισχυρή παρουσία – Νίκος Παπανδρέου, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Κουράκης, Κώστας Τσουκαλάς, Κώστας Χρυσόγονος, Σάκης Αρναούτογλου, φυσικά και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μα και άλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιδεασμός του 28% για τη ΝΔ, το τρίποντο του Νίκου Παππά, τα ατού του ΣΥΡΙΖΑ και ο… Λιάγκας – Τα σενάρια για Σπαρτιάτες και Κασιδιάρη

Στο κενό τα περί αποσταθεροποίησης, δύο ερωτήματα για την υπόθεση των Σπαρτιατών, οι προσδοκίες Ανδρουλάκη και κάποιοι εκλεκτοί της Κουμουνδούρου

Η αλλαγή λειτουργίας της ΕΛΑΣ, η μεταγραφή Ζαγοράκη, οι «καρδούλες» της Ζωής, η γκρίνια για Τζανετάκο, ο Μπελέρη και οι νέοι «Κασσελίστας»  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:56