search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:24
MENU CLOSE

Η αλλαγή λειτουργίας της ΕΛΑΣ, η μεταγραφή Ζαγοράκη, οι «καρδούλες» της Ζωής, η γκρίνια για Τζανετάκο, ο Μπελέρη και οι νέοι «Κασσελίστας»  

08.04.2024 06:07
kasselakis-zagorakis-androulakis-konstantopoulou

Καλημέρα καλή εβδομάδα.

Έπεσε η αυλαία στο συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας και ξεκίνησε η κούρσα των ευρωεκλογών.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου προκάλεσε μια ελαφρά κρυάδα στους νεοδημοκράτες, αφού ενώ είχε και τον κόσμο, δεν είχε παλμό και δε θα ‘λεγες ότι ο Μητσοτάκης ήταν στα κέφια του.

Όλοι έδειχναν μουδιασμένοι και η βασική αιτία ήταν το περιστατικό στο Αγίους Αναργύρους, το οποίο προκάλεσε ένα σοκ φανερώνοντας το τι μπάχαλο επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας.
Προφανώς και δεν ετέθη θέμα Χρυσοχοΐδη, όπως ζητούσε η αντιπολίτευση, αλλά περιμένουμε να δούμε όχι μόνο μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αλλά και αλλαγές στον τρόπο, που λειτουργεί η ΕΛ ΑΣ.

Μεταγραφή Ζαγοράκη

Τα κόμματα δίνουν σιγά-σιγά στη δημοσιότητα τα ευρωψηφοδέλτια, όπου κυριαρχούν τα πρόσωπα των κάθε είδους celebrities.

Δεν λέω, ενόχλησε η… μεταγραφή αεροδρομίου του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μην τρελαθούμε, εδώ υπάρχουν τόσα «νούμερα» στα άλλα ψηφοδέλτια – ο Ζαγοράκης μας μάρανε;

Οι καρδούλες της Ζωής

Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δίνουν τη ΝΔ πρώτη οριακά πάνω από το 30% με σταθερά δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και από κει και κάτω αναμένονται οι εκπλήξεις με Βελόπουλο να πλησιάζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει καβατζάρει το 5%. Είδες καρδούλα μου;;

Η ενημέρωση Ανδρουλάκη από ΑΔΑΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάει σήμερα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να συζητήσει με τον πρόεδρός της Χρήστο Ράμμο πώς θα γίνει η ενημέρωσή του για τους λόγους παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Το ΠΑΣΟΚ επενδύει πολλά στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία «ζωντάνεψε» πάλι με την απόφαση του ΣτΕ, που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο για τη μη ενημέρωσή του.

Λογικά όμως ούτε σήμερα, ούτε τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε θεαματικά νέα. Το θέμα της ενημέρωσης θα κριθεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας της ΑΔΑΕ και όχι από τον Ράμμο.
Τουλάχιστον έτσι λέει ο νεότερος νόμος, για τον οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει ότι έχει μία συνοχή και δεν τον αμφισβητεί.

Γκρίνιες στην ΚΟ της ΝΔ

Γκρίνιες, λέει, υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για το νέο διευθυντή της, τον Πέτρο Τζανετάκο. Ο οποίος αν και είναι στη θέση αυτή εδώ και ένα μήνα δεν έχει φιλοτιμηθεί να κάνει κάποιες επαφές με τους γαλάζιους βουλευτές.

Βλέπετε είχαν συνηθίσει με τον Μπάμπη Σιάτρα, τον προηγούμενο διευθυντή, που μιλούσε με όλους, άκουγε αιτήματα και παράπονα και τα διαχειρίζονταν με μαεστρία.

Βέβαια, το θέμα ίσως ξεκινά και από το πώς αντιμετωπίσει την κατάσταση ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Σταύρος Καλαφάτης. Διότι κατά βάση το πρόβλημα με τους περισσότερους βουλευτές είναι πολιτικό. Και σχετίζεται τόσο με το… «μπατάρισμα» της ΝΔ προς το κέντρο – όταν μιλάμε για τους μασίφ δεξιούς βουλευτές-, όσο και με τις περιορισμένες προοπτικές υπουργοποίησης, που βλέπουν ότι έχουν δεκάδες από αυτούς.

Και δεν νομίζω ότι ο ανασχηματισμός που έρχεται μετά τις ευρωεκλογές θα λύσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα.

Καθυστέρηση για Μπελέρη

Σχεδόν δεδομένη την έχουν την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Πιθανότατα, όπως θα διαβάσετε και σε άλλες στήλες του topontiki.gr, το οποίο παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις, οι ανακοινώσεις θα γίνουν την άλλη Δευτέρα.

Το ότι δεν ξεκαθαρίστηκε πάντως το θέμα στο συνέδριο είναι μία ένδειξη ότι δεν είναι απολύτως βέβαιο τι θα γίνει.

Όσο από το υπουργείο Εξωτερικών και ειδικά από την υφυπουργό και έμπιστη περί των διπλωματικών θεμάτων Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, εγείρονται ενστάσεις, τίποτα δεν είναι οριστικό, παρότι οι πιθανότητες παραμένουν υπέρ της υποψηφιότητας.

Ο Κασσελάκης και οι καινούργιοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης πάντως θα κρατήσει τις τελικές ανακοινώσεις του ευρωψηφοδελτίου για την τελευταία στιγμή.

Ο λόγος είναι ότι αναμένει μήπως ο Κασσελάκης κάνει κάποια έκπληξη, που θα χρειαστεί απάντηση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπλέξει με τις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων και όλη την εβδομάδα θα παρουσιάζει τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα μπουν στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής, διεκδικώντας την ψήφο των μελών και φίλων του κόμματος.
Οι 201 θα παρουσιαστούν σε τρεις εκδηλώσεις – όρεξη να έχουμε να παρακολουθούμε Κασσελάκη να «επικοινωνεί» τους ενδιαφερόμενους, ειδικά όσους εμφανίστηκαν τώρα, με το «νέο ΣΥΡΙΖΑ» και δεν είχαν σχέση με το χώρο παλαιότερα. Οι νέοι «Κασσελίστας» τρόπον τινά…

Διαβάστε επίσης:

Η πόλωση «φτιάχνει» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου πάει με σκάνδαλα στις κάλπες και το ΠΑΣΟΚ μελετάει Πιραντέλλο

Τι λένε τα νέα ευρήματα των γκάλοπ, η κερδισμένη Ζωή και η ακροδεξιά απειλή, οι τηλεστάρ του Κασσελάκη και οι επιλογές Ανδρουλάκη

Τέλος στο φλερτ με Ερντογάν, το μετέωρο μέλλον της Σακελλαροπούλου, η επιστροφή Λιβανού, το δίλημμα Κασσελάκη και το ντέρμπι Αυτιά – Μεϊμαράκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:23