search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:16
MENU CLOSE

Τι λένε τα νέα ευρήματα των γκάλοπ, η κερδισμένη Ζωή και η ακροδεξιά απειλή, οι τηλεστάρ του Κασσελάκη και οι επιλογές Ανδρουλάκη

03.04.2024 06:30
kalxas-new

Καλημέρα σας

Από τις μετρήσεις των τελευταίων ημερών έρχονται ενδιαφέροντα μηνύματα, ειδικά για το πώς επέδρασε στο πολιτικό σκηνικό η πρόταση δυσπιστίας…

Μου λένε και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, καθότι οι πηγές μου έχουν αποδειχθεί αξιόπιστες, ότι η πιο κερδισμένη από την κόντρα στη Βουλή είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πλεύση Ελευθερίας εντοπίζεται στην περιοχή του 5%, μακριά από το όριο του 3%, κάνοντας τη Ζωή να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Αλλά κυρίως την κάνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις… εξτρίμ παρεμβάσεις και τακτικές στη Βουλή – κι όποιος αντέξει.

Κατά τα άλλα, από τα λίγα που μπορώ να σας πω, με δεδομένο ότι οι μετρήσεις συνεχίζονται και θα δώσουν σαφή εικόνα προς το τέλος της εβδομάδας, είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος κόβει έως γύρω στη μιάμιση μονάδα από το ΠΑΣΟΚ, ίσως και λίγο παραπάνω.    

Αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα πάει να χάσει οριστικά τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό και επικεφαλής πλέον των «Δημοκρατών» να εντοπίζεται κοντά στο όριο του 3%, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα αντέξει μέχρι το τέλος.

Η έκπληξη πάντως μπορεί να έρθει από τα δεξιά. Και δεν εννοώ τον Βελόπουλο, που φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό – αυτό είναι καταγεγραμμένο εδώ και εβδομάδες.

Αναφέρομαι στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στην ευρωβουλή. Ελλείψει άλλων βλέπετε, όπως ο Τζήμερος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Μπογδάνος, ψαρεύει στα θολά νερά μίας  συντηρητικής δεξιάς, κάπου στις οριογραμμές των ψεκ, των «μακενομάχων», του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και της μασίφ ακροδεξιάς. Έχει κόσμο εκεί, που με την σοβούσα διάλυση των Σπαρτιατών, ψάχνει μία πιο «πολιτισμένη» έκφραση…       

Με άλλα λόγια, θα δούμε την ακροδεξιά με τις διάφορες εκφάνσεις και εκφράσεις της κοντά στο 20% και θα τρίβουμε τα μάτια μας…

Η σκέψη για Γεραπετρίτη

Με τις νέες αλλαγές στο Μαξίμου, ισχυροποιημένοι βγαίνουν ο Μάκης Βορίδης και ο Άκης Σκέρτσος.

Αλλά όλοι γνωρίζουν ή έστω αντιλαμβάνονται ότι δύσκολα θα πάει πολύ μακριά αυτό το νέο σχήμα.

Κυρίως διότι δεν υπάρχει στην ομάδα κάποιος ή κάποια που ο Μητσοτάκης να εμπιστεύεται όσο πρέπει να εμπιστεύεται ένας πρωθυπουργός τον πιο στενό του συνεργάτη – τον «αντ’ αυτού», που λένε.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, κάποιοι δεν αποκλείουν την «επιστροφή», μετά τις ευρωεκλογές προφανώς, ενός παλαιού γνώριμου στο Μαξίμου.

Ο λόγος για τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μία σκέψη είναι. Και μάλιστα είναι ακόμα νωρίς.

Αλλά η αναζήτηση είναι διαρκής.

Ο Παπανώτας, ο Πανόπουλος και ο… ξεχασμένος Λιάγκας

Για τον Δημήτρη Παπανώτα σας είχα ενημερώσει εγκαίρως από τη Δευτέρα το πρωί ότι θα είναι υποψήφιος για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είχα προβλέψει όμως τον Δημήτρη Πανόπουλο από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Δύο φορές πήγε στο στούντιο για συνέντευξη ο Κασσελάκης και την έδωσε την ευκαιρία στον συνεργάτη της Γερμανού – ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να ήταν η ίδια η Ναταλία στη λίστα.

Έχω την αίσθηση πάντως ότι αδικείται ο Λιάγκας.

Με τόσες εμφανίσεις εκεί, θα μπορούσε ο Γιώργος, που το έχει με την πολιτική, καθότι παλιότερα υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να είναι δυνατή επιλογή του Κασσελάκη.

Αφού τα προτιμάει για τις συνεντεύξεις τα… πρωινάδικα να τα τιμάει και με τα ψηφοδέλτια…

Πανστρατιά στο ΠΑΣΟΚ

Ένα ακόμα πακέτο ονομάτων υποψηφίων ευρωβουλευτών ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υποψιάζομαι ότι θα έχει πολλές γυναίκες, καθώς μέχρι τώρα έχουν πάρει το χρίσμα κυρίως άνδρες – με εξαίρεση κυρίως τη Ρόζα Βρεττού.

Μαθαίνω ότι εντός της νέας λίστας θα είναι και ο πρώην βουλευτής και επί χρόνια δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Ένδειξη ότι ο Ανδρουλάκης έχει σημάνει γενική επιστράτευση των δυνάμεων του χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρωτικός πόλεμος προς τις ευρωεκλογές, απομακρύνεται η προανακριτική, οι προτάσεις Κασσελάκη για Δικαιοσύνη, η απροθυμία των αποδήμων

Η επιλογή Μητσοτάκη για επίθεση, οι δύο εκδοχές της προανακριτικής που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή και ο έξαλλος Φλωρίδης

Τέλος στο φλερτ με Ερντογάν, το μετέωρο μέλλον της Σακελλαροπούλου, η επιστροφή Λιβανού, το δίλημμα Κασσελάκη και το ντέρμπι Αυτιά – Μεϊμαράκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:16