search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:31
MENU CLOSE

Η πόλωση «φτιάχνει» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου πάει με σκάνδαλα στις κάλπες και το ΠΑΣΟΚ μελετάει Πιραντέλλο

05.04.2024 06:21
kalxas-new

Καλημέρα σας

Η πολιτική όξυνση και η πόλωση ευνοεί τα μεγάλα κόμματα – τον δικομματισμό που λέγαμε παλιά. Και αυτό ακριβώς φαίνεται στα τελευταία γκάλοπ.

Η ΝΔ «μεζεύει» λίγο τη φθορά που είχε πριν την πρόταση δυσπιστίας. Κι κινείται πάνω από το 30%, που είναι το απαράβατο όριο.

Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να το κρατήσει, με όσα μπορεί να αντιμετωπίσει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, καθότι τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά.

Το ενδιαφέρον με την πόλωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά «βλέπει» ως εφικτό να προσεγγίσει το ποσοστό που έλαβε στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Είναι από αρκετά έως εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά αν του «κάτσει» που λέμε, τότε αλλάζουν πολλά στο πολιτικό σκηνικό.

Εξελίξεις

Με τις ποινικές περιπέτειες που έχουν οι Σπαρτιάτες προβλέπω ότι θα προκύψουν σύντομα εξελίξεις στον κοινοβουλευτικό χάρτη.

Μην φαντάζεστε ότι θα γίνουν εκλογές στις περιφέρειες που το κόμμα «μπαμπούσκα» έχει εκλέξει έδρες και θα τις χάσει. Όχι. Αυτό είναι λυμένο πώς θα γίνει – με κατανομή εδρών στα άλλα κόμματα. Πέντε έδρες περιμένει η ΝΔ και άλλες τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης αυτές οι εξελίξεις δεν θα έρθουν πριν τις ευρωεκλογές.

Και για λόγους… ωρίμανσης των διαδικασιών, καθώς δεν είναι εύκολη αυτή η δουλειά.

Αλλά και για πολιτικούς λόγους. Κανείς δεν θέλει να τροφοδοτήσει τώρα μία αντισυστημική συμπεριφορά, που ενδεχομένως προκαλέσει η έκπτωση αυτού του «κόμματος» από τη Βουλή.

Φουλ με σκάνδαλα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μπερδεμένος με την προανακριτική για τα Τέμπη. Θα κρατήσει το θέμα ψηλά και επίσης περιμένει να βγουν στο φως περισσότερα στοιχεία, που θα εκθέτουν την κυβέρνηση.

Αλλά την πρόταση για προανακριτική δεν θα την καταθέσει ακόμα επίσημα.

Αυτό συζήτησαν χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – συζητάνε και σοβαρά θέματα εκεί, πέραν των αναρτήσεων της Έλενας Ακρίτα διαπιστώνω.

Ιδού δύο σοβαρά: Πρώτον θα επιμείνουν στο θέμα με τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Οι απόδημοι που κινούνται με αγωγές και μηνύσεις θα δείξουν το δρόμο, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεύτερο, θα επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών που θυμίζει «βάλτο».

Θα ζητήσουν απαντήσεις μετ’ επιτάσεως. Και αν δεν τις πάρουν τότε θα αναλάβουν πρωτοβουλίες τέτοιες που να δώσουν στίγμα ενόψει ευρωεκλογών.

Γενικά, η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδείξει όλα τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης στο δρόμο προς την 9η Ιουνίου. Με άλλα λόγια, θα επιδιώξει να φέρει τη ΝΔ ενώπιον των… σκανδάλων της, όπως λένε.

Βόλτες στα νησιά

Θα έχει ενδιαφέρον πώς το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή για την ακρίβεια πώς θα το κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο οποίος κατεβάζει κάτι ιδέες, όπως η «ναυτική εβδομάδα». Με απλά λόγια αυτό θα είναι περιοδεία (βόλτες) στα νησιά.

Θα φάει το σόσιαλ βίντεο και twitter ανάρτηση…

Ο Πιραντέλλο και το ΠΑΣΟΚ

Βλέπω τα αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στα άσχημα αποτελέσματα των γκάλοπ και κατάλαβα ότι στη Χαριλάου έχουν υιοθετήσει τακτικές παλαιού, αλησμόνητου… ΣΥΡΙΖΑ.

Ο οποίος είχε τη λογική ότι οι μισές εταιρείες γκάλοπ είχαν πέσει έξω κάποια στιγμή παλαιότερα, άρα πέφτουν έξω και τώρα.

Και οι άλλες μισές κάνουν απλά λάθος και δεν βρίσκουν εκείνο το ρεύμα που… διαπερνά το κοινωνικό σώμα και θα φέρει τελικά το ΠΑΣΟΚ πολύ πιο πάνω από τα ποσοστά που καταγράφουν αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις.

Τα έλεγε κι ο… Λουίτζι Πιραντέλλο! Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Διαγραφή για τον Ζαγοράκη

Έτοιμο να διαγράψει από τις τάξεις του τον Θοδωρή Ζαγοράκη είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο πρόεδρός του, γνωστός και μη εξαιρετέος εις τα πέριξ, Μάνφρεντ Βέμπερ είναι σε επικοινωνία και με τη ΝΔ για την επιβολή των μέτρων.

Φυσικά, αυτό θα γίνει εάν ο Ζαγοράκης ανακοινωθεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή – στο Κάραβελ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος.

Λογικό πράγμα η διαγραφή σε αυτή την περίπτωση. Και ο ίδιος ο Ζαγοράκης δεν θα θέλει να είναι στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα, ενώ θα θέτει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια και το ΕΛΚ και κυρίως η ΝΔ θα του ζητήσουν να παραδώσει την έδρα.

Έστω γι’ αυτούς τους τρεις τέσσερις μήνες που είναι για να λήξει η θητεία των νυν ευρωβουλευτών.

Αποικιακά

Μαθαίνω ότι έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις και ακόμα πιο πολλά ερωτήματα η περιβόητη μελέτη κάποιων Ολλανδών για τη Θεσσαλία.

Το κλίμα είναι… κάπως, για να το πω κομψά.

Η μελέτη αυτή δεν έχει κάνει και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ούτε και η ίδια η εταιρεία. Η οποία μάλλον έχει δει τη Θεσσαλία σαν… αποικία. Αυτά προς το παρόν. Σύντομα θα έχουμε κι από κει πράγματα, διότι οι Θεσσαλοί δεν ξεσηκώθηκαν κάποτε για τον κάμπο τους, για να τα παραδώσουν τώρα όλα στις… τουλίπες.

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε τα νέα ευρήματα των γκάλοπ, η κερδισμένη Ζωή και η ακροδεξιά απειλή, οι τηλεστάρ του Κασσελάκη και οι επιλογές Ανδρουλάκη

Τέλος στο φλερτ με Ερντογάν, το μετέωρο μέλλον της Σακελλαροπούλου, η επιστροφή Λιβανού, το δίλημμα Κασσελάκη και το ντέρμπι Αυτιά – Μεϊμαράκη

Τα μηνύματα των γκάλοπ, τα άσχημα μαντάτα για ΠΑΣΟΚ, ένα απίθανο σενάριο πρόωρων εκλογών και ο Ζαγοράκης με το κοστούμι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12